volejbalový klub jihostroj české budějovice
Preview 15. 10. 2021

Jihostroj přivítá v sobotu ve Sportovní hale Ostravu

Druhý domácí zápas Jihostroje v sezoně 2021/22 je na programu už v sobotu! V rámci 4. kola UNIQA extraligy do Českých Budějovice přijede Ostrava. Utkání začíná ve Sportovní hale od 18 hodin!

VSTUPENKY MŮŽETE KUPOVAT ZDE!


Podmínky vstupu na utkání

Diváci musí u vstupu do Sportovní haly splnit jednu z následujících podmínek (výjimku mají děti do 6 let):

  • potvrzení o absolvování RT-PCR s negativním výsledkem ne starší než 7 dní
  • potvrzení o absolvování antigenního vyšetření s negativním výsledkem ne starší než 72 hodin
  • potvrzení o očkování proti nemoci covid-19, přičemž od jeho dokončení uběhlo nejméně 14 dnů
  • potvrzení o prodělání nemoci covid-19 ve lhůtě 180 dnů

V prostorách haly musí mít diváci nasazený respirátor FFP2/KN95.

Děkujeme všem fanouškům za respektování těchto pravidel.

O soupeři: VK Ostrava

Ostrava byla příjemným překvapením minulé sezony, ale klub prošel přes léto výraznou obměnou. Trenér Jan Václavík se vydal za zahraničním angažmá a na jeho místo přišel slovenský kouč Richard Vlkolinský. Mužstvo opustili klíčoví hráči – kapitán David Janků (Liberec), Jakub Ihnát (Karlovarsko) a blokař Oliver Sedláček (Jihostroj), který strávil v Ostravě poslední tři sezony, a v sobotu ho tak čeká pikantní zápas proti bývalým spoluhráčům.

V prvním kole měla Ostrava těžký los. Zápas na palubovce pražských Lvů také dopadl podle papírových předpokladů – domácí zvítězili 3:0. Ve druhém kole už byla Ostrava proti Zlínu favoritem a na své palubovce vyhrála s přehledem 3:0. V posledním extraligovém kole hráli Ostravané derby proti sousedním Beskydům, které došlo až do tie-breaku, v němž zvítězil domácí Black Volley. Ostrava tak má po třech odehraných zápasech na kontě čtyři body.

Sestava Ostravy z posledního utkání:
Fořt, Kotas, Dvořák, Jarosinski, Polynski, Jambor, libero Sobczak. Střídali: Vancl, Závodský, Vašíček, Bauman

Vzájemné zápasy

Ostrava patří mezi soupeře, kteří umí potrápit. V základní části sezony 2018/19 vyhrála Ostrava na palubovce Jihostroje 3:0, v dalším ročníku si odvezla bod za porážku 2:3. V poslední sezoně 2020/21 už byl ale Jihostroj v domácí hale suverénní. Vyhrál 3:0 a Ostrava se dostala nejvíce na sedmnáct bodů v jednom setu. V duelu na palubovce Ostravy vedli domácí už 2:0, ale Jihostroj utkání ještě dokázal otočit na 3:2. Naposledy v sezoně 2017/18 vyhrály České Budějovice oba vzájemné zápasy v základní části.

Z tábora Jihostroje

Českobudějovičtí odehráli v nové sezoně pouze dvě extraligová utkání. V prvním duelu na domácí palubovce jednoznačně vyhráli nad Black Volley Beskydy 3:0, v posledním kole sahali po vítězství také na palubovce Karlovarska, ale domácí otočili utkání z 1:2 na 3:2. I jeden bod přivezený z Karlových Varů však může hrát roli v konečném zúčtování po základní části.

Jihostroj v minulé sezoně vyhrál všechny domácí zápasy základní části. Stejnou jízdu by svěřenci Reného Dvořáka rádi předvedli i v aktuální sezoně, která se navíc konečně hraje před zraky skvělých českobudějovických fanoušků. V prvním domácím utkání dorazila i přes kolizi se zápasem hokejistů Motoru a fotbalovým derby Slavia–Sparta do Sportovní haly téměř tisícovka diváků. Kolik fanoušků přijde podpořit Jihostroj tentokrát?

Z důvodu karantény štábu, který měl zajišťovat přímý přenos, nebude ze sobotního utkání k dispozici dvoukamerový stream na našem YouTube kanálu. Zápas budeme přenášet přes jednu statickou kameru prostřednictvím živého vysílání na Facebooku.

Zápasový bulletin

Na sobotním utkání si nezapomeňte vyzvednout zápasový bulletin, který budeme zdarma distribuovat. Kromě tradičních soupisek obou mužstev v něm najdete rozhovor s Michalem Kriškem nebo tabulku UNIQA extraligy.

Srdcaři mohou vyzvedávat trička a poukazy ve fanshopu

Fanoušci, kteří měli permanentku na sezonu 2020/21, a přesto se rozhodli podpořit klub nákupem permanentky i na sezonu 2021/22, mají svá srdcařská trička a poukazy na občerstvení připravené ve fanshopu. Stačí přijít a prokázat se permanentkou. Trička dostávají fanoušci, kteří jsou v klubu SRDCAŘŮ a dopředu nahlásili požadovanou velikost trička. Upozorňujeme, že tričko NENÍ určené fanouškům, kteří si nechali zdarma převést permanentku z minulé sezony, ani novým majitelům permanentek.

Pozornost věnujte také novému sortimentu našeho fanshopu, který postupně doplňujeme a vylepšujeme. V prodeji jsou nové dresy, minidresy, šály, mikiny, čepice a další oblečení, které nesmí chybět v šatníku žádného fanouška Jihostroje!

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Shrnutí zápasu 17. 4. 2024

Jihostroj fantasticky zvládl první finále v Praze a vede 1:0

Rozhovor 17. 4. 2024

Zápas? V očích mám vždy oheň a z uší mi jde kouř, říká Okolić