volejbalový klub jihostroj české budějovice
Mládež 9. 5. 2022

Nový projekt Volejhrátky bude představen na Hobby

Rozhýbat děti ve věku 3–6 let včetně jejich rodičů. Takové ambice má projekt Volejhrátky, který se rozbíhá pod hlavičkou VK České Budějovice. Od 11. do 15. května si ho sami můžete vyzkoušet v rámci Hobby na českobudějovickém Výstavišti.

Představení projektu Volejhrátky

Jedná se o všeobecnou pohybovou průpravu dětí v předškolním věku, pro kterou jsme načerpali inspiraci od uznávaných trenérů z Belgie a Nizozemí. Cvičení s dětmi se zaměřuje na rozvoj základních pohybových dovedností, jako jsou balanc, lezení, vis, skok, běh, hod, kop, zápas, tanec. Základním principem je aktivní účast rodičů, kteří se zapojují do cvičení, motivují děti, hrají si s nimi a dávají jim impulzy, které podporují jejich pohybový rozvoj. Cvičení probíhá pod vedením kvalifikovaných trénerů z řad volejbalového klubu.

Cílem této „sportovní školky“ je rozvíjet pohybovou zručnost dětí, vést je k pozitivnímu vnímání pohybu a sportovních aktivit. Výsledkem je kvalitně strávený čas s rodinou plný zábavy a vytváření sportovní volejbalové komunity už v řadách nejmenších sportovců, kteří se mohou chlubit tím, že jsou členy mistrovského volejbalového klubu v Českých Budějovicích.

Zahájení projektu

Projekt byl zahájený v polovině února 2022, kdy jsme na ZŠ Oskara Nedbala přivítali trenéry z Nizozemí a Belgie. Ti nám s dostupným materiálem představili hodinové cvičení pro děti s rodiči, které se zaměřovalo na několik základných pohybových dovedností. První pilotní Volejhrátky v režii VK České Budějovice pak proběhly v dubnu za účasti dvaceti dětí a jejich rodičů opět na ZŠ Oskara Nedbala, které patří velký dík za to, že nám poskytuje potřebné vybavení a prostory. Stejně tak by podobná akce nemohla vzniknout bez srdcařů z řad trenérů VK České Budějovice.

„U dětí předškolního věku ještě nemůžeme a ani nechceme mluvit o náboru mladých volejbalistů. Je ale skvělé, že díky našemu projektu můžeme rozhýbat další děti včetně jejich rodičů. Ohromně důležitou přidanou hodnotou Volejhrátek je pak aktivní společně strávený čas rodičů s dětmi. Každý z nás rodičů, ať si sám sáhne do svědomí, kolik času se v dnešní hektické době aktivně věnuje našim dětem. Volejhrátky jsou tedy především ambicí umožnit dětem a jejich rodičům společné intenzivní sportovní vyžití a zábavu,“ říká generální manažer VK Jihostroj České Budějovice Robert Mifka.

Volejhrátky na Hobby

Volejhrátky budou představeny také na českobudějovickém Výstavišti v rámci letošního Hobby. Od středy 11. května do neděle 15. května si budou moct děti s rodiči vyzkoušet společné cvičení. „Na Výstavišti budeme mít v našem stanu připraveno několik stanovišť, kde si děti s rodiči mohou s námi zacvičit a udělat si představu, o čem Volejhrátky jsou, říká Robert Mifka.

Každé tři hodiny – od 10, 13 a 16 hodin pak proběhne moderované cvičení pro příchozí. Motivační odměnou za aktivní účast budou poukázky na zmrzlinu od McDonald's a odměny od Madety, partnerů Volejhrátek. Ještě před prázdninami plánujeme v průběhu června dva termíny Volejhrátek. Bližší informace se zájemci dozví na webových stránkách klubu. Naplno se projekt rozběhne od září. Máme v plánu oslovit jak širokou veřejnost, tak i mateřské školky v Českých Budějovicích,“ doplňuje generální manažer klubu.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Fotogalerie 18. 4. 2024

FOTO: Michal Kriško fandil v kotli Jihostroje

Ohlasy 18. 4. 2024

Kowal: Celou sezonu nás Lvi poráželi. Teď věříme, že můžeme vyhrát