volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 11. 5. 2022

Odchody: V Jihostroji nebudou pokračovat de Amo a Schouten

Po Radku Machovi, který ukončil kariéru, se s Jihostrojem loučí další dva hráči. V Českých Budějovicích nebudou dále působit nahrávač Miguel de Amo a univerzál Casey Schouten. Na jejich posty už má klub zajímavé posily, které budou představeny v průběhu května.

Miguel Ángel de Amo

Španělský nahrávač byl druhým nejdéle působícím cizincem na jihu Čech v historii klubu po Valeriji Toduovi. Vedení českobudějovického klubu udělalo s jeho příchodem jeden z nejlepších obchodů za poslední roky. Za Jihostroj odehrál čtyři sezony, během kterých získal úctyhodných šest medailí. Extraligový titul vybojoval hned ve své první sezoně, přidal tři vítězství v Českém poháru a z posledních dvou extraligových ročníků má stříbrnou a bronzovou medaili. Miguel de Amo se výrazně podepsal pod všechny úspěchy Jihostroje v posledních čtyřech letech a patřil k největším hvězdám české extraligy.

„Zaslouží si obrovské poděkování za to, co pro klub udělal. Jako Španěl se skvěle adaptoval na místní prostředí a cítil se v Českých Budějovicích jako doma. To, že se nyní naše cesty rozdělí, je pro obě strany velmi těžké a emotivní. Na druhou stranu v poslední sezoně už jsme my i Miguel cítili, že to chce nový impulz. Dohodli jsme se, že smlouvu nebudeme prodlužovat a Miguel se rozhodl využít nabídku ze Španělska,“ říká generální manažer Robert Mifka.

Velký rozlučkový rozhovor s Miguelem de Amem

Casey Adam Schouten

Kanadský dřevorubec s nizozemským pasem odehrál v Jihostroji dvě sezony, ve kterých plnil roli největší útočné hrozby. Casey Schouten soupeře děsil především svými nebezpečnými útoky a tvrdým servisem. Ve své první sezoně se velkou měrou podílel na stříbrné extraligové medaili, v právě skončeném ročníku pomohl Jihostroji vyhrát Český pohár, ale v extraligovém play-off s týmem na zlatý úspěch nenavázal. Už v průběhu sezony dostal štědrou nabídku z jiného extraligového klubu, takže ho budeme v příští sezoně v Českých Budějovicích vídat jako soupeře.

„Casey je profesionál a dříč, který je svým přístupem skvělým vzorem pro všechny. Jako Kanaďan se české extralize rychle přizpůsobil a mohli jsme se na něj jako na prvního univerzála spolehnout. Už v průběhu sezony dostal nabídku smlouvy z jiného klubu, které jsme nechtěli konkurovat. Nechceme se účastnit finančních dostihů a držíme se nastavené koncepce. Děkujeme mu za práci, kterou tady odvedl, a přejeme mu hodně štěstí v novém působišti,“ komentuje Robert Mifka.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále