volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 15. 8. 2017

V srpnu se zaměříme na fyzickou kondici, říká trenér Dvořák

ROZHOVOR - V pondělí ráno zahájil českobudějovický tým volejbalových mistrů již třetí tréninkový týden.

Třetina týmu, neboť většina hráčů si plní své reprezentační povinnosti v národních týmech, se sešla s hlavním trenérem René Dvořákem a novým asistentem Tomášem Skolkou v posilovně Fitness Pouzar. 

Hlavní trenér VK České Budějovice René Dvořák vysvětlil, proč se tým sešel v tak omezeném počtu a jaký bude plán pro srpnovou přípravu.

Příprava Jihostroje začala v omezeném počtu. Kdo nastoupil do přípravy?
Přípravu na novou sezonu jsme začali v úterý 1. srpna. Bohužel jsme se sešli v malém počtu, protože máme 8 hráčů v národních týmech.  Do přípravy nastoupili: univerzál Filip Křesťan, smečař Tomáš  Fila, nahrávač Filip  Kupilík a smečař Jirka Kraffer.  

Většina hráčů se připravuje na vrcholné volejbalové akce. Připomeňme, že za pár dní bude slavnostně zahájeno volejbalové mistrovství Evropy 2017 v Polsku. Kteří hráči jsou národních týmech?
Na volejbalové mistrovství Evropy v Polsku se s českou volejbalovou reprezentací připravuje libero Martin Kryštof, blokař Radek Mach  a smečař Petr Michálek. V týmu slovenské volejbalové reprezentace se připravuje nahrávač Palgut  a blokař Ondrovič.  Polský reprezentant Halaba se připravuje se svým týmem na světový šampionát do 23 let, který bude hostit Egypt.  Mladí hráči Šotola a Polák se připravují na MS U19 v Bahrajnu.  Ukrajinský blokař Valerij Todua by měl dorazit 17. srpna, protože čeká na vízum. 

Do nového ročníku nejvyšší volejbalové soutěže vstupuje českobudějovický tým s novým asistentem…
Asistentem se stal Tomáš Skolka, dlouholetý trenér mládeže, několik sezon působil u kadetských a juniorských týmech ČR jako asistent. Zároveň bude plnit funkci vedoucího družstva.

Co vás nyní čeká, jaký bude program družstva?
V srpnu se zaměříme hlavně na fyzickou kondici, kterou budeme zpestřovat. Třeba výstupen ma Kleť, výstupy na Hluboké, atletickými tréninky. Také se zaměříme na funkční a kruhové tréninky s fyzioterapeutkou Andreou Chalupovou. Ale nezapomínáme ani na volejbal a postupně přejdeme i k volejbalovému tréninku. 

Kdy bude českobudějovický tým kompletní?
Mužstvo se sejde v pondělí 4 září. První přípravný zápas odehrajeme začátkem září s Příbramí, poté nás čeká 15. a 16. září turnaj v Liberci a 19. září budeme hrát doma s Odolenou Vodou a 22. září na Odolce. První ligový zápas nás čeká v sobotu 30. září v Příbrami. První domácí zápas budeme hrát 7. října proti Brnu. 



Autor: Blanka Popelková

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!

Fotogalerie 18. 4. 2024

FOTO: Michal Kriško fandil v kotli Jihostroje