volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 20. 10. 2017

Kupilík: Byl jsem nervózní, ale i rád, že jsem dostal šanci

ROZHOVOR - Českobudějovický Jihostroj rozjel sezonu naprosto bezchybně a drží si první příčku extraligové tabulky bez ztráty setu.

Čtvrteční předehrávka 4. kola volejbalové UNIQA extraligy byla velkou příležitostí pro druhého nahrávače Filipa Kupilíka (22), který v létě přišel do Českých Budějovic z Příbrami. Na hřiště vstoupil před koncovkou druhého setu a už zůstal. Během hodiny se domácí radovali z vítězství 3:0 nad hosty z Benátek nad Jizerou. 


Filipe, jaké bude tvé úvodní hodnocení zápasu proti Benátkám?
Papírově jsme měli Benátky porazit, ale právě u takových zápasů hrozí, že by se mohl soupeř podcenit. Říká se, že s kvalitou soupeře roste i kvalita našeho týmu a právě tady hrozilo, že se přizpůsobíme jejich hře. Ale nakonec jsme si vždy vybojovali náskok několika bodů a zvládli jsme to.

Od druhého setu jsi byl tvůrcem hry, nepadla na tebe nervozita?
Byl jsem moc rád, že jsem dostal šanci. A byl jsem nervózní! Ale zároveň i šťastný, že na hřišti nebyl žádný větší problém a všechno dobře dopadlo.

Jak se ti hrálo před domácím publikem?
Hrálo se mi skvěle, protože kluci výborně přihrávají a brání. Když jim to dám někam vysoko, tak oni už si to poskládají a není co řešit.

S kým se ti nejlépe hraje?
Nejlépe jsem sehraný s Komínem (Marek Šotola), s Křesim (Filip Křesťan) a Krafim (Jirka Kraffer). Ale musím říct, že s každým se mi hraje dobře.

Koho za hladké vítězství nad Benátkami nejvíc pochválíš?
Asi Filipa Křesťana, protože uhrával těžké míče, nekolikrát dobře čapnul. Martin Kryštof také výborně drží obranu a přihrává.

Doufáš, že takových herních příležitostí přijde víc?
Samozřejmě, že doufám...  Ale vstoupil jsem do hry, když jsme vedli. To se vstupuje na hřiště lépe, než když se prohrává. To byla dobrá šance a pevně doufám, že jich ještě pár bude. Alespoň jsem ukázal, že nepřijde zhoršení, když přijdu na hřiště (smích).

Nahrávač si musí se všemi dobře rozumět. Jak komunikuješ třeba s polským smečařem Halabou?
Základní věci si řekneme česky, protože jazyky jsou si podobné. A když potřebujeme řešit něco těžšího, tak si to řekneme anglicky.

U volejbalu současně i studuješ, je to tak? 
Na Přírodovědecké fakultě Jihočeské univerzity studuji informatiku, počítače. Jsem prvním rokem na magisterském studiu. Jako druhý nahrávač mám čas i studovat, mám to tak koncipované. Pro mě je tady v Budějovicích obrovskou výhodou, že je vše ve městě, takže si hned po tréninku odskočím na dvě hodiny do školy.

Takže se ti v Českých Budějovicích líbí?
Určitě. Líbí se mi tady opravdu moc.



Autor: Blanka Popelková
Foto: Jan Škrle

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále