volejbalový klub jihostroj české budějovice
Rozhovor 23. 10. 2017

Michal Sukuba: Moc rád se do Českých Budějovic vracím

ROZHOVOR - Šest let strávil blokař Michal Sukuba v českobudějovickém dresu. Bývalý kapitán Jihostroje se ve čtvrtek vrátil na jihočeskou palubovku s volejbalovým týmem Benátek nad Jizerou.

Mezitím hrál šestatřicetiletý rodák z Olomouce tři volejbalové sezony v Karlových Varech, ale největší sbírku medailí a čtyři tituly volejbalových mistrů ČR si vybojoval právě v Českých Budějovicích. 

Michale, šest let hráčské kariéry jsi strávil v Jihostroji, jaký byl návrat do Českých Budějovic?
Prvním rokem, když jsem odešel z Českých Budějovic do Karlových Varů, byly ty návraty trošičku emotivnější, protože byly čerstvé. Tenkrát jsem byl vyhecovanej a chtěl jsem vyhrát. Samozřejmě, že člověk chce vyhrát vždycky, ale už je to nějaká doba, co jsem z Budějovic odešel. Mám to tady moc rád, protože je tu krásné volejbalové prostředí. Zažil jsem tu spoustu zážitků a úspěchů a moc rád se sem vracím. 

Takže s postupem času emoce vyprchaly…
Ano. Nejzajímavější byl ten první rok, co jsem odešel do Karlových Varů, když to bylo čerstvé. Teď už se sem vracím několikátým rokem. Už se tady spousta hráčů vyměnilo a zůstalo jich tu jen pár, kteří se mnou tenkrát hráli.

Kteří to jsou?
Radek Mach, Petr Michálek a Tomáš Fila. Nechtěl bych na nikoho zapomenout, aby se nenaštval, ale kádr se pořád obměňuje, rotuje…

Kdybys měl jednoduše zhodnotil zápas Jihostroje proti Benátkám?
Jednoduše? Budějovice hrály to, co potřebovaly. Dávaly dobrý servis a výborně bránily. My jsme nebyli schopní se s tím vypořádat. 

Většina fanoušků tipuje, že špička tabulky bude vyrovnaná. Jak těžké bude pro Budějovice obhájit titul?
Ta první čtyřka bude vyrovnaná, tam posílili opravdu všichni. My jsme se potkali z té první čtveřice jen s Jihostrojem a dostali jsme lekci, takže nás čekají další těžké zápasy, tak nemůžu hodnotit. My jsme s Libercem ještě nehráli, ale měl jsem možnost je vidět v televizi proti Karlovým Varům a hráli výborný volejbal oba dva týmy. Myslím si, že v závěru budou rozhodovat maličkosti.

A když se ještě vrátíme k Benátkám, na čem je u vás potřeba zapracovat?
My se pořád ještě hledáme. Musíme se zlepšit na příjmu, protože potřebujeme přihrávat, abychom mohli hrát rychle.  Proti lepším mančaftům, proti dobré obraně, dneska to byl krásný příklad, že jsme si nepřihráli. Potom  máme problém se prosadit. V podstatě musíme vylepšit skoro všechno, ale hlavně zapracovat na příjmu a na souhře, potom už to půjde všechno lépe. 


Klubová kariéra Michala Sukuby:

UP Olomouc

VK Dukla Liberec

VK Opava

VK Jihostroj České Budějovice

VK ČEZ Karlovarsko

VK Benátky nad Jizerou


Úspěchy:

6x mistr ČR

3x vítěz Českého poháru


Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále