volejbalový klub jihostroj české budějovice
Rozhovor 8. 4. 2018

Berry rozdává vstupenky! Navštívil ZŠ Matice Školské a ZŠ Pohůrecká

V čase volejbalového play-off má náš maskot BERRY plné ruce práce, protože spolu s šéftrenérem mládeže Vojtou Zachem navštěvuje základní školy v Českých Budějovicích a rozdává vstupenky na pondělní volejbalové semifinále.

Po návštěvě Základní školy Máj I. se ve čtvrtek ráno vydal na Základní školu Matice Školské a v pátek dopoledne už rozdával radost, úsměvy a hlavně dětské vstupenky na volejbalové play-off na Základní škole Pohůrecká.

Berry moc rád oživí hodiny matematiky! Ukázkovým příkladem vysvětluje, jak vstupenka na volejbalový zápas Jihostroje, kterou děti od něj dostanou - se slevou pro rodiče, funguje. Šéftrenér mládeže Vojta Zach volejbalový klub dětem představí, prozradí několik zajímavostí a odpoví na zvídavé dotazy dětí směřující k fungování extraligového klubu VK Jihostroj České Budějovice. Zároveň žáky základních škol pozve i s rodiči na nadcházející sportovní bitvy volejbalového play-off.

Usměvavý sympaťák Berry moc rád rozmělní školní stereotyp a o velké přestávce pobíhá po chodbách a tělocvičnách základních škol a děti, které si s ním plácnou - dostanou dětskou vstupenku na play-off českobudějovického Jihostroje. 

“Základní škola Matice Školské má dva kroužky volejbalu, jeden pro kluky a druhý pro holky. Kroužky volejbalu u nás běží třetím rokem. Děti to baví, volejbal je zajímá a jsou i úspěšní. Minulý rok jsme vyhráli turnaj základních škol, kde jsme měli tři družstva. Každá sportovní aktivita je vítaná, protože dnešní děti se moc hýbat nechtějí. I učitelé k těmto kroužkům přistupují velice kladně. Nejdříve je vedla Eva Zachová a nyní je vede Jirka Voldán, i když není přímo volejbalista, tak vede děti v kroužku rád a výborně to funguje. Z našeho pedagogického sboru chodí na volejbal pravidelně hned několik učitelů. Volejbal je z mého pohledu vnímán na naší škole velice dobře,” potěšila nás v rozhovoru ředitelka Základní školy Matice Školské Mgr. Jana Rychlíková.  

Celou tuto akci českobudějovického Jihostroje provází slogan “Plácni si s Berrym.”   Kdo si s Berrym  plácne - obdrží dětskou vstupenku. Držitelé lístků získaných v prostorách školy mají vstup na volejbal zdarma, a také získávají nárok na slevu 40 % ze standardního vstupného pro dospělé, jenž děti na zápas doprovodí (nevztahuje se na zlevněné důchodcovské lístky, které jsou za 60 kč). 

Fotodokumentaci a videa z návštěvy VK Jihostroj Č. Budějovice na základních školách v Českých Budějovicích najdete na Facebooku VK Jihostroj Č. Budějovice, klubovém Instagramu i ve fotogalerii na webu volejbalcb.cz.




Autor: Blanka Popelková

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Shrnutí zápasu 17. 4. 2024

Jihostroj fantasticky zvládl první finále v Praze a vede 1:0

Rozhovor 17. 4. 2024

Zápas? V očích mám vždy oheň a z uší mi jde kouř, říká Okolić