volejbalový klub jihostroj české budějovice
Tisková zpráva 16. 4. 2018

Smečař Halaba navštívil ZŠ O. Nedbala. Pozval děti na utkání proti Liberci

Volejbalová UNIQA extraliga mužů vrcholí. V úterý odstartuje v Českých Budějovicích bitva o bronzové medaile, která se letos nově hraje pouze na dva vítězné zápasy. Kvůli přímému přenosu České televize se začátek utkání posunul už na 17 hodin.

Českobudějovický Jihostroj vyzve v domácím prostředí vítěze Českého poháru Duklu Liberec. Tým reprezentačního kouče Michala Nekoly podlehl v semifinálové sérii Kladnu 3:1 na zápasy. Liberecká sestava kolem nahrávače Jakuba Janoucha se opírá o zkušené hráče a spoléhá na útočnou sílu ostříleného univerzála Jana Štokra a mladého smečaře Jana Galabova

Jihočeský tým Reného Dvořáka dominuje po celou sezonu hlavně na bloku a v domácím prostředí by chtěl využít silného servisu. Důležitá je také motivace, o které se rozpovídal dnes dopoledne při návštěvě Základní školy Oskara Nedbala Pawel Halaba. Polský smečař navštívil spolu s manažerem Robertem Mifkou partnerskou školu volejbalistů Jihostroje, aby děti pozval na úterní zápas do Sportovní haly. Nechyběl ani maskot Berry, který s rozdáváním dětských vstupenek (se slevou pro rodiče) na veledůležitý zápas o bronzové medaile pomáhal.

 “Motivace našemu týmu určitě nechybí, protože každá medaile, ať už je zlatá, stříbrná nebo bronzová, je motivující. Profesionální sportovci hrají a trénují proto, aby vyhrávali. Sice jsme vypadli z bojů o zlato, což byl náš prvotní cíl, ale nyní je naším cílem bronz. Stále se chceme rvát o medaile,” říká polský smečař ve službách Jihostroje Pawel Halaba.

Zklamání z vyřazení bojů o zlato už vypršelo a nyní se tým soustředí pouze na Liberec. “ Proti silnému Liberci musíme neustále riskovat na servisu. To je jediná šance, jak tak dobrý tým porazit. Abychom vyhráli, musíme hrát odvážně. Máme dobrý blok. Když dobře podáváme máme poté výhodu, že je zablokujeme, protože na bloku jsme dobří," řekl dnes dopoledne při návštěvě partnerské školy Jihostroje polský smečař.

Největší nebezpečí, které by Jihostroj mohlo zaskočit, vidí v Janu Štokrovi. “Proti Štokrovi bude těžké hrát. Já jsem už dříve koukal na jeho zápasy, když ještě hrál v Itálii. On sám může rozhodnout zápas. Je to světový hráč a jeho zkušenosti z Itálie jsou obrovské.  Ale i my jsme ukázali při prvním zápase v Liberci, že nad nimi umíme vyhrát. U nich jsme zvítězili 3:0. Potom doma jsme sice prohráli, ale to byly naše chyby. Hrát s nimi umíme," zakončil rozhovor na téma Liberec dvaadvacetiletý smečař Halaba.


Program zápasů o bronzové medaile UNIQA extraligy:

(hraje se na dva vítězné zápasy)

17. 4.        17:10    Jihostroj České Budějovice - Dukla Liberec   

21. 4.        18:00    Dukla Liberec - Jihostroj České Budějovice




Video a fotogalerii z návštěvy Základní školy Oskara Nedbala najdete na webu i Facebooku VK Jihostroj České Budějovice.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 19. 4. 2024

Sobota od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!