volejbalový klub jihostroj české budějovice
Mládež 7. 8. 2020

Letošní Volejbalové léto přilákalo přes 150 dětí

Události tohoto roku ovlivnily také přípravy na letošní Volejbalové léto 2020. I přes dočasně pozastavené přípravy však mohly všechny tři letní kempy pro mladé naděje proběhnout, a nakonec můžeme letošní Volejbalové léto prohlásit za jedno z nejvydařenějších!

Tradiční Volejbalové léto se skládalo ze tří kempů. První tábor pro děti od pěti do dvanácti let se konal v Českých Budějovicích a zaměřen byl na všeobecnou sportovní průpravu s důrazem na volejbal. Druhý kemp zaměřený výhradně na volejbal probíhal v Trhových Svinech a určen byl pokročilým a mírně pokročilým účastníkům. Poslední letní volejbalový tábor se zaměřením na začátečníky a mírně pokročilé probíhal také v Trhových Svinech.

„V březnu jsme museli organizaci táborů pozastavit skoro na dva měsíce, protože nikdo nevěděl, co se stane druhý den. Co se týče organizace a přípravy akcí, jednalo se o jeden z nejnáročnějších ročníků za jedenáct let, kdy tuto akci pořádáme. Chci poděkovat všem, kteří se na organizace podíleli, protože vše bylo nakonec skvěle připraveno,“ pochvaluje si trenér Tomáš Skolka.

Před nabíráním co největšího počtu účastníků kladou organizátoři Volejbalového léta důraz na kvalitní práci s přihlášenými dětmi. Na všechny tři kempy se přihlásil vysoký počet 150 dětí. „Máme z toho radost a je to pro nás důkaz, že tábory děláme kvalitně. Letos se nám sešly děti, které byly doslova hladové po volejbalu a sportování, což je vždycky fantastické,“ říká Skolka. Kvalitu volejbalovým kempům dodávali kromě zkušených trenérů také profesionální hráčky a hráči extraligových mužstev.

Jednalo se například o reprezentantku Andreu Kossányovou, dětem předávali své umění také současní či bývalí hráči Jihostroje jako Radek Mach, Marek Zmrhal, Petr Michálek, Ondřej Piskáček, Petr Šulista, Dan Šulista nebo Filip Humler, který hraje za univerzitu na Havaji. Právě na studium v zahraničí a další témata se také dostalo při rozhovorech, které v rámci táborů probíhaly.

„Děti navázaly spoustu kontaktů a získaly zkušenosti jak sportovní, tak životní, což vidím jako velký přínos těchto táborů. Všechny děti makaly, zahrály si spoustu turnajů a bylo vidět, že si to náramně užívají. S jistotou můžeme říci, že máme za sebou ‚nejvolejbalovější´ volejbalové léto,“ dodává Tomáš Skolka.

Děkujeme partnerům Volejbalového léta!
ait-česko
Madeta
Eurovia
Město České Budějovice
Jihočeský kraj

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále