volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 6. 8. 2021

Příprava odstartovala! Zatím bez šesti hráčů základního kádru

Ve středu se poprvé sešel tým Jihostroje k zahájení přípravy na sezonu 2021/22. Trenéři zatím přivítali značně nekompletní kádr, ve kterém chybí pět reprezentantů a také čerstvý otec Filip Stoilovič. „Uvidíme, kdy se nám hráči vrátí, zatím to budeme látat,“ říká kouč René Dvořák.

Jihostroj nemění svůj model přípravy, který je osvědčený z předchozích sezon. Tréninky absolvuje výhradně v Českých Budějovicích a blízkém okolí. „Máme pět hráčů v národním mužstvu a dělat soustředění pro sedm hráčů je zbytečné. Tady máme všechno, co potřebujeme. Uvidíme, co nám počasí dovolí, podle toho budeme program přizpůsobovat,“ vysvětluje hlavní trenér Dvořák, který sestavuje tréninkový plán.

Tým bude k přípravě využívat Sportovní halu, atletický koridor, bazén, přilehlé beachvolejbalové kurty a nově také moderní posilovnu Bcross GYM. Chybět nebudou tradiční výstupy na Kleť. Přímo na palubovku Sportovní haly se Jihostroj chystá již v příštím týdnu. „Volejbal je naplánovaný třikrát v týdnu, do toho budeme samozřejmě dál trénovat fyzičku. Opět nám bude pomáhat kondiční trenér Kuba Kalus, který tentokrát bude k dispozici po celé přípravné období,“ doplňuje René Dvořák.

Trenéři Jihostroje musí zatím pracovat se značně nekompletním kádrem, v němž chybí všichni blokaři i smečaři. S národním týmem se na domácí Mistrovství Evropy připravují blokaři Oliver Sedláček, Josef Polák i Radek Mach a smečaři Petr Michálek a Martin Licek. „Pokud se nic nestane během přípravných zápasů se Slovenskem, tak by se měl v pondělí z reprezentace vrátit Radek Mach. Uvidíme na začátku příštího týdne, jak dopadne zužování kádru, třeba se k nám vrátí i někdo další,“ říká kouč.

Do Českých Budějovic zatím nepřicestoval ani Filip Stoilovič, který se doma v Srbsku stal čerstvým tatínkem a dorazit by měl na začátku příštího týdne. Pro Jihostroj je příprava bez šesti stabilních hráčů velmi problematická. „Komplikace nastanou, až se budeme potřebovat sehrát. Bez středových hráčů se strašně těžko trénuje obrana a celá hra v šestkách. Zatím nevím, koho budeme mít k dispozici na přípravné zápasy,“ přemýšlí René Dvořák.

A-tým prozatím doplnili smečaři Matěj Koranda s Ondřejem Zelenkou a blokař Ondřej Velát. Do přípravy trenéři zařadí i další hráče juniorů a prvoligového EGE. „Rádi bychom využívali naše nadějné juniory a kadety, ale i tam jsou bohužel ti nejlepší na mládežnických reprezentačních akcích,“ konstatuje Dvořák s tím, že nejlépe našlápnuto má blokař Lukas Tóth, který se však stejně jako smečař Josef Leština připravuje na světový šampionát kategorie do 19 let.

Jihostroj sehraje během přípravy na sezonu deset až dvanáct utkání. „Tentokrát nemáme žádný turnaj. Vzhledem k tomu, jak máme okleštěný kádr, tak bychom těžko hráli dva nebo tři zápasy denně v osmi lidech. Jsme dohodnutí s některými týmy, že budeme hrát systémem doma venku,“ říká René Dvořák. Dohodnutými soupeři jsou prozatím Lvi Praha, Kladno, Příbram, Odolena Voda a rakouský Ried. První přípravné utkání sehraje českobudějovické mužstvo 24. srpna se Lvy Praha.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!

Fotogalerie 18. 4. 2024

FOTO: Michal Kriško fandil v kotli Jihostroje