volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 27. 9. 2021

Jihostroj chce opět bojovat o nejvyšší příčky. Do sezony vstoupí 3. října

Volejbalistům Jihostroje unikla v minulé sezoně obhajoba mistrovského titulu v posledním finálovém zápase. O to větší motivaci má českobudějovický klub pro sezonu 2021/22, do které vstupuje s obměněným kádrem, a především konečně s fanoušky na tribunách v zádech.

Základní část UNIQA extraligy měla pro Jihostroj původně odstartovat už 28. září na palubovce Dukly Liberec, zápas byl ovšem přeložen na 22. prosince. Do extraligové sezony tak vstoupí volejbalisté Českých Budějovic na domácí palubovce v neděli 3. října soubojem s Black Volley Beskydy (19:00). Hracími dny nejvyšší volejbalové soutěže však budou tradičně soboty. Vstupenky na jednotlivá utkání budou moci fanoušci už brzy zakoupit na www.volejbalcb.cz.

Jihostroj se v přípravě na sezonu 2021/22 musel obejít bez tří hráčů, kteří reprezentovali Českou republiku na Mistrovství Evropy v Ostravě. Jednalo se o blokaře Josefa Poláka s Oliverem Sedláčkem a smečaře Martina Licka. Českobudějovičtí však přípravné zápasy bez tria důležitých hráčů zvládli bravurně – v devíti zápasech nepoznali porážku a do prvního extraligového zápasu tak vstoupí v optimální formě.

Cílem je vrátit mistrovský titul a Ligu mistrů do Českých Budějovic

Hráči i vedení klubu se nejvíce těší na návrat fanoušků na tribuny. Jihostroj se totiž tradičně opírá o nejpočetnější skupinu příznivců v českém volejbale. „Myslím, že mluvím za všechny v klubu, když řeknu, že se na tuto sezonu těším jako na žádnou z předchozích. Užít si zase po tak dlouhé době atmosféru plné haly bude balzámem pro oko i duši. Zejména hráčům to jistě vlije čerstvou krev do žil,“ říká generální manažer Robert Mifka.

Českobudějovický klub zaznamenal velkou vlnu solidarity od svých fanoušků, z nichž téměř padesát procent ponechalo klubu částku za nevyužitou permanentku z uplynulé sezony. „Situace ohledně pandemie koronaviru nebyla jednoduchá pro klub ani pro fanoušky. Děkujeme jim za úžasné gesto! Bereme to jako vzkaz, že jsou s naším klubem pevně spojení a že se o ně můžeme opřít,“ sděluje Robert Mifka.

Věrné fanoušky na tribunách budou potřebovat volejbalisté Jihostroje v zápasech UNIQA extraligy, Českého poháru i evropského Poháru CEV, v němž letos los přisoudil českobudějovickému klubu silného ruského soupeře Kuzbass Kemerovo. „Je to jeden z nejsilnějších klubů prestižní ruské Superligy. Věřím ale, že stísněný prostor budějovické Sportovní haly plné našich fanoušků opět udělá své a soupeře tady překvapíme. V Rusku, jak víme, je možné vše. Takže i do téměř 6000 km vzdálené odvety určitě pojedeme s hlavou vztyčenou a vítězným odhodláním,“ komentuje Robert Mifka.

Jihostroj připravuje do sezony 2021/22 pro fanoušky řadu novinek. „Ve Sportovní hale je nová LED obrazovka. Věřím, že zlepší komfort pro naše fanoušky a pomůže ze zápasů udělat větší show. Ve spolupráci s novým partnerem osvěžíme dětský koutek, chystáme různé světelné efekty a nový sortiment do našeho fanshopu,“ prozradil generální manažer Jihostroje. Samostatnou událostí pak bude domácí zápas 30. října proti Kladnu (17:00, ČT sport), který bude oslavou sta let českého volejbalu.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 24. 4. 2024

Čtvrtek od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze