volejbalový klub jihostroj české budějovice
Videoohlasy 5. 10. 2021

VIDEO: Zápas s diváky byl úplně o něčem jiném, chválí trenér Dvořák

UNIQA extraligu odstartoval Jihostroj jednoznačnou domácí výhrou nad Black Volley Beskydy. Pomohly mu zaplněné tribuny Sportovní haly, které dotáhly českobudějovický tým k vítězství 3:0. „Doufám, že otevřené haly pro fanoušky už vydrží navždy,“ říká trenér Dvořák.

Začátek zápasu byl ale vyrovnaný a Beskydy chvíli zvládaly držet s Jihostrojem krok. „První set jsme se trochu trápili v obraně na síti. Od soupeře jsme odskočili až od patnáctého bodu. Začal nám fungovat dobře servis, úspěšně jsme bránili a zakončovali,“ hodnotí René Dvořák. Podobně viděl první set i Oliver Sedláček. „Soupeř se s námi držel až do koncovky. Ale to bylo tím, že šlo o první zápas,“ myslí si letní posila Jihostroje.

Do druhého setu už ale Jihočeši vstoupili suverénně. „Nervozita z nás spadla a už jsme hráli tak, jak jsme chtěli. Myslím si ale, že můžeme hrát ještě lépe,“ věří Sedláček. Jihostroj vyhrál druhý i třetí set rozdílem třídy – 25:12 a 25:13, hlavní kouč však našel ve hře svého týmu rezervy. „Celý zápas jsme trochu bojovali s obranou. Na síti nám chodilo hodně míčů mezi rukama, ale to bylo hlavně z přemíry snahy. Byl to první zápas a noví hráči se chtěli předvést,“ chápe René Dvořák.

Celkově byl ale s výkonem mužstva spokojený. „Výborně jsme servírovali, a tím tlačili Beskydy do defenzivy. Následně jsme taky dobře útočili,“ chválí hlavní trenér své svěřence. Oliver Sedláček zdůrazňuje důležitost úspěšného vstupu do sezony. „Je to strašně důležité. Zápas nám vyšel skvěle. Doufám, že takhle budeme pokračovat i dál, a budeme dál vyhrávat a bavit fanoušky,“ přeje si bývalý hráč Ostravy.

Sedláček odehrál první zápas v českobudějovickém dresu. „Byl jsem trochu nervózní, myslím, že se to dalo poznat. Přece jen to byl můj první zápas tady a musím se sžít s novou halou,“ přiznává třiadvacetiletý blokař, který byl nadšený z velké podpory fanoušků na zápase. „Cítím se tisíckrát líp, když jsou diváci na zápasech a povzbuzují nás. Budějovičtí fanoušci na mě udělali skvělý dojem.“ Ve stejném duchu reagoval také trenér Dvořák. „Jsem moc rád, že se haly znovu otevřely pro lidi. Když na zápas přijdou diváci a povzbuzují, tak je to úplně o něčem jiném. Doufám, že to vydrží už navždy.“

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 24. 4. 2024

Čtvrtek od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze