volejbalový klub jihostroj české budějovice
Preview 17. 12. 2021

České Budějovice míří na palubovku předposledních Beskyd

V rámci 13. kola UNIQA extraligy se Jihostroj vydal na dlouhou cestu až do Frýdku-Místku. Jihočeši budou na hřišti Beskyd opět bojovat o udržení prvního místa v extralize. Zápas startuje v 17 hodin.

ODKAZ NA ONLINE PŘENOS ZDE!

O soupeři: Black Volley Beskydy

Beskydům se v této sezoně nedaří. Po dvanácti zápasech mají na kontě pouze osm bodů a patří jim až předposlední příčka. Svěřenci trenéra Jakuba Salona dosud vyhráli pouze třikrát, z toho navíc dvakrát proti poslednímu Zlínu a jednou proti rovněž trápící se Ostravě. V UNIQA extralize však postupuje do play-off deset týmů z dvanácti, a tak snažení Beskyd určitě neskončilo. Na desátou Ostravu momentální ztrácí jediný bod.

V minulém kole sice Beskydy vyhrály doma s posledním Zlínem 3:1, předtím ale v zápasech extraligy osmkrát v řadě prohrály. Alespoň v individuálních statistikách vyčnívá smečař Marek Mečiar, který je třetí nejlepší v extralize v průměru bodů získaných za jeden set – 4,58.

Sestava Beskyd z posledního zápasu:
Motyčka, McLain, Prokůpek, Koloušek, Kristian, Provazník, libero Jelen. Střídali: Mišek, Muroň

Vzájemné zápasy

První vzájemný zápas v minulé sezoně proběhl na půdě Sportovní haly. Tým z Moravskoslezského kraje byl první, který vyhrál ve Sportovní hale set. Jihostroj soupeře mírně podcenil, nakonec však stejně zvítězil 3:1 na sety. V předvánoční odvetě ve Frýdku-Místku už Jihočeši neponechali nic náhodě a zvítězili jednoznačně 3:0.

Proti Black Volley Beskydy sehrál Jihostroj první utkání aktuální sezony a ve Sportovní hale vyhrál 3:0. Beskydy jsou tedy prvním týmem, se kterým se Jihostroj v této sezoně setkává podruhé.

Z tábora Jihostroje

České Budějovice už v pondělí odehrály poslední domácí zápas v roce 2021. Na venkovním hřišti je však čeká do Vánoc ještě porce dvou utkání. Hned čtyři dny po návratu z Beskyd se představí v dohrávce prvního kola v Liberci. I přes náročný program tým Jihostroje neponechat nic náhodě a odcestoval do Beskyd s denním předstihem a absolvoval tak dlouhou cestu už v pátek.

Jihostroji stále patří v tabulce extraligy první místo, ale opět musí zvítězit, aby své výsadní postavení potvrdil. Na záda mu totiž dýchá Karlovarsko, které má odehraný o zápas více a v sobotu se představí v Liberci. Cílem Českých Budějovic je strávit Vánoce na prvním místě tabulky a v Beskydech tak musí potvrdit roli jasného favorita.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále