volejbalový klub jihostroj české budějovice
Ohlasy 7. 2. 2022

VIDEO: Každým balonem se na hřišti cítím jistější, vypráví Piskáček

Jihostroj si poradil s Ústím nad Labem jednoznačně 3:0. Trenér Dvořák nasadil do zápasu nahrávače Ondřeje Piskáčka, který splatil důvěru spolehlivým výkonem. „Měl to těžké, ale zápas v pohodě zvládl,“ pochvaluje si kouč.

Pekelný nástup mezi dýmy v potemnělé Sportovní hale si užil Ondřej Piskáček jakožto člen základní šestky vůbec poprvé. „Nebyl to ale první zápas, co jsem hrál od začátku,“ připomíná čerstvě 23letý nahrávač, který dostává od trenérů čím dál více prostoru. „Každým balonem se na hřišti cítím jistější. Jsem rád, že mi kluci pomohli. Hlavně jsme měli dobrý servis, což byl podle mě jeden z hlavních důvodů, proč jsme vyhráli,“ myslí si talentovaný mladík.

Jihostroj sice porazil Ústí nad Labem v nejkratším možném čase, pro Ondřeje Piskáčka ale zápas tak snadný nebyl. „Hra byla hodně rozkouskovaná kvůli servisům. Bylo velké množství es. I soupeř měl dobré servisy, ale i nějaké zkažené. Hra neměla rytmus. Je pak velmi těžké se soustředit, ale utkání v pohodě zvládl,“ hodnotí trenér a zároveň bývalý vynikající nahrávač českobudějovického klubu René Dvořák. A Piskáček jeho slova potvrzuje. „Pro každého nahrávače je nepříjemné, když je delší dobu bez kontaktu s míčem.“

Klíčem k vítězství Jihostroje bylo podání, které hraje v současném volejbalu velkou roli. Právě o servis se mohli Jihočeši opřít. „Zápas byl jednoduchý v momentech, kdy jsme dávali sérii servisů. K tomu jsme se ale museli propracovat. V prvním setu byl stav vyrovnaný až do stavu deset, druhý set byl vyrovnaný až do koncovky a ve třetím setu už jsme soupeři odjeli,“ rekapituluje René Dvořák, který byl s výsledkem 3:0 i s výkonem svých svěřenců spokojený.

I přesto dokázal zkušený trenér najít věci, na kterých musí mužstvo zapracovat. „Ve druhém setu v určitých fázích jsme měli být na hřišti klidnější. Vedli jsme o čtyři body a najednou jsme nechali soupeře vyrovnal. To je taková drobnost, se kterou nejsem spokojený, ale jinak jsme hráli dobře,“ myslí si Dvořák. Jihostroj se může pyšnit úžasnou bilancí. Výsledkem 3:0 totiž porazil ve Sportovní hale ústecké volejbalisty už popatnácté z posledních šestnácti vzájemných zápasů. Neporazitelnost Českých Budějovic proti Ústí nad Labem trvá už jedenáct let.

Do konce základní části zbývají poslední čtyři zápasy a Jihostroj stále vede tabulku extraligy o jeden bod před Karlovarskem. V sobotu 12. února pojede českobudějovický klub bojovat o další extraligové body do Brna a 20. a 21. února už ho čeká jeden z vrcholů sezony – Final Four Českého poháru v Teplicích. Znovu na volejbal do Sportovní haly vyrazí fanoušci Jihostroje v sobotu 26. února od 18 hodin, kdy České Budějovice přivítají pražské Lvy.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 24. 4. 2024

Čtvrtek od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze