volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 15. 5. 2019

Max Staples v příští sezoně za Jihostroj už nenastoupí

Maxe Staplese, 24letého australského smečaře, který byl v závěrečných bojích o titul nedílnou součástí mistrovské skládačky, už v další sezoně na českobudějovické palubovce vídat nebudeme. Po ročním angažmá na jihu Čech se rozhodl pro změnu svého volejbalového působiště a i z důvodu vytíženosti v australském národním týmu budou jeho volejbalové kroky směřovat do dalšího zahraničního klubu.

Maxi, jak bys jednoduše popsal uplynulou sezónu?

Na začátku sezony bylo naším cílem vyhrát. A my jsme vyhráli všechno, co se dalo. Takže výborná sezona.

Přicházel si na jih Čech s nějakým očekáváním?

Když jsem se před sezonou rozhodoval, bylo pro mě důležité, že je Jihostroj klub se skvělou historií a že je velmi úspěšný. Je pro mě důležité být někde, kde mají jasný cíl a kde mají ambice na vítězství. Kdyby bylo cílem třeba zůstat v lize, asi by mě to tolik nelákalo. Věděl jsem, že když nabídku Budějovic přijmu, bude velký tlak na vítězství, ale to já mám rád.

Mimo herní stránku, jak na tebe působili spoluhráči a týmový duch?

Byl to asi jeden z nejlehčích vstupů do nového klubu, který jsem kdy zažil. Všichni v týmu se už znají pěkně dlouho a je moc hezké vstoupit do takové atmosféry. Každý ví, jak ten druhý funguje a co na něj platí. Všichni si rozumí navzájem a zároveň rozumí cílům, které mají. Nebyly ani žádné vnitřní boje, což je super, protože jsme mohli vkládat energii do věcí, na kterých záleží.

Co jazyková bariéra?

Trochu „old school“ jsem se cítil, ale pak jsem sledoval, co dělá trenér a opakoval jsem to. To bylo fajn a ani nebylo potřeba mluvit. J

A zbytek týmu?

To bylo absolutně v pohodě. Třeba Valerii Todua ten mluví fakt dobře anglicky, umí třeba „Jasně, chlape“ nebo „Díky brácho“ a tak. J

Můžeš porovnat tvoje předešlá angažmá s tím v Jihostroji?

Můžu říct, že všechny finále, které jsem doposud hrál (třeba ve Finsku, v Belgii, v Holandsku nebo ve Francii) byly stoprocentně až na druhém místě po tom, které jsem odehrál tady.

Co ty a příští rok?

Budu určitě pokračovat s volejbalem, to je jasný. :)

Jménem celého klubu Maxovi moc děkujeme! Přejeme mnoho štěstí a úspěchů do dalších volejbalových sezon a třeba se naše sportovní cesty někdy znova potkají. Thank you, Max. 

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále