volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 8. 11. 2019

EFEKTIVNÍ TRÉNINK V NÁROČNÉ SEZONĚ DÍKY MYSASY

Sezona 2019/2020 bude pro náš tým velmi náročná. Liga mistrů, obhajoba mistrovského titulu a vítězství v Českém poháru. Cestování, přesuny, velké tréninkové dávky. První z novinek pro tak náročnou sezonu bylo angažování kondičního trenéra. Druhou novinkou, která by výrazně měla pomoci s efektivitou tréninků a s vyhnutím se únavovým zraněním či přetrénování, je nástroj mySASY. Ten je na základě měření schopen posoudit vliv předchozí zátěže na váš organismus a následně doporučit vhodný postup do budoucna.

„mySASY je nástroj pro sledování odezvy organismu na předešlý tréninkový režim. Odezva je důležitá pro řazení dalších tréninkových či odpočinkových jednotek, aby měl celý tréninkový cyklus ten pravý účinek. Takto lze dosti efektivně posouvat kondici hráčů kupředu a neriskovat u nich vznik dlouhodobého přetížení. Navíc lze pomocí mySASY provést opakované stanovení tréninkových profilů z čehož lze snadno vyčíst, jestli se dlouhodobě trénovaný organismus zlepšuje ve své schopnosti odolávat zatížení a centrální únavě, nebo ne.“ vysvětluje principfungování mySASY Mgr. Radim Šlachta, Ph.D., zakladatel společnosti a autor základní myšlenky projektu.

Hráči Jihostroje využívají systém mySASY od začátku přípravy a jsou velmi spokojeni. Svoje dosavadní zkušenosti popisuje kapitán týmu Radek Mach: "Moje zkušenost je zatím pozitivní. Učí mě to daleko víc rozumět svému tělu. Jak reaguje na zátěž a na regeneraci. Je to sice někdy docela otravné, každé ráno vstát a jako první absolvovat 15min měření, ale doufám, že to k něčemu je. Že to především podává důležité informace trenérům o stavu jejich hráčů. Já osobně si od toho slibuju především pomoc při sestavování ideálního tréninkového mikrocyklu. Protože při znalosti reakce organismu na zátěž se dá týdenní plán přizpůsobit potřebám hráčů."

Autoři mySASY doporučují provádět měření vždy ráno, kdy si na 15 minut nasadíte hrudní pás, který přes propojení s aplikací zaznamenává přesné výsledky.

„Za spolupráci s mySASY jsme moc rádi. V letošní náročné sezoně, v jejímž průběhu bude mezi zápasy extraligy a Ligy Mistrů minium času na budování kondice, pro nás bude zásadní, aby byl tým fyzicky připraven. Během přípravy na sezonu jsme mySASY důkladně testovali a věříme tomu, že kombinace angažování kondičního trenéra se sofistikovaným monitorovacím systémem nám může pomoci kvalitně se připravit na boj o obhajobu mistrovského titulu.“ dodává manažer Jihostroje Robert Mifka.

Více o celém systému mySASY se dozvíte na webu www.treninkovyprofil.cz

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Ohlasy 18. 4. 2024

Kowal: Celou sezonu nás Lvi poráželi. Teď věříme, že můžeme vyhrát

Shrnutí zápasu 17. 4. 2024

Jihostroj fantasticky zvládl první finále v Praze a vede 1:0