volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 10. 12. 2019

Zápas s nejlepším týmem světa už ve čtvrtek

Náš čtvrteční soupeř Cucine Lube Civitanova je oficiálně nejlepším týmem světa. Italský velkoklub v minulém týdnu vyhrál Mistrovství světa klubů a stal se tak nejlepším týmem světa.

Ve čtvrtek 5. prosince jsme vstoupili do bojů v hlavní části CEV Ligy Mistrů. Na palubovce Fenerbahce Istanbul se nám, po velmi dobrém výkonu, podařilo zaskočit favorizovaného soupeře, zvítězit v pěti setech a po dlouhých letech tak pro český volejbal „urvat“ vítězství v této nejlepší klubové soutěži světa. Těžko se popisuje, jakou z této překvapivé výhry máme radost a věříme, že nás nakopne do dalších zápasů letošní náročné sezony.

Jestli stála v Turecku proti naší Černé věži Eiffelovka, pak už tento čtvrtek narazíme v prvním domácím utkání LM na Burdž Chalífu aneb CUCINE LUBE Civitanovu, momentálně nejlepší tým světa nabitý těmi nejzářivějšími volejbalovými hvězdami. Jména jako Robertlandy Simon, Bruno Rezende, Osmany Juantorena, Yoandy Leal a další není třeba volejbalovým fanouškům představovat.

Nevím, jestli existuje nějaký recept na tak skvělý tým. Základ bude určitě skvělý servis, koncentrace ve všech směrech, agresivita a velká dávka štěstí! Může se stát cokoliv, pokud předvedeme výkon na hranici našich možností.” hodnotí zápas nejlépe bodující hráč z Turecka Filip Křesťan. "Na zápas se moc těšíme. Střetneme se s nejlepším týmem světa. Takový zápas si nezahrajeme každý rok. Převládá spíš euforie než respekt ze soupeře," dodal Filip Křesťan. 

A jak probíhala příprava na tak unikátní zápas? 

Na Civitanovu se připravujeme standardně, jako na jiný zápas. Koukáme hodně na videa, zjišťujeme co nejvíce a jak hrají. Ale jsou tak dobré a komplexní družstvo, že oni jsou schopni měnit styl hry a v každém jsou vynikající," vysvětluje trenér René Dvořák. Podle něj se Jihostroj nemůže speciálně zaměřit jen na jednoho hráče. 
"Oni jsou jedna hvězda vedle druhé. Jejich útočná síla je tak velká a vyrovnaná na všech postech, že se nedá soustředit jen na jednoho hráče. Nemůžeme se zaměřit ani jen na nahrávače, který skvěle diriguje hru, protože jeho hra je hodně pestrá," dodává. A prozradil René Dvořák recept na Italy? "Recept je podle mě velmi kvalitní podání. Odtáhnout je příjmem od sítě, aby nemohli rychle kombinovat. Ale samozřejmě na druhou stranu my také musíme dobře zpracovat jejich velmi kvalitní podání." 

Srdečně Vás zveme ke shlédnutí tohoto „utkání roku“, které odehrajeme ve čtvrtek 12. 12. od 18 hodin ve Sportovní hale.

Posledních pár vstupenek můžete stále kupovat online na www.cbsystem.cz v sekci sport. 

Diváci budou moci do haly 90 minut před začátkem utkání. Místa na sezení mají zaručené jen majitelé permanentek na konkrétní místo. Chtěli bychom vás upozornit, že vstupenky nejsou prodávány na konkrétní místa, ani do jednotlivých sektorů. A nezaručují ani místo k sezení! Proto doporučujeme přijít do haly včas a s dostatečným předstihem :)

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 24. 4. 2024

Čtvrtek od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze