volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 5. 1. 2020

Mach a Michálek zpět v reprezentaci

Dva volejbalisté z jihu Čech hrají o postup na olympijské hry. Český tým má právo účastnit se kontinentální kvalifikace po dlouhých dvaceti letech. Podle informací Českého volejbalového svazu mu toto právo zajistil evropský ranking.

Česká reprezentace si bilanci výrazně vylepšilo 7. a 13. místem na posledních dvou evropských šampionátech, právě na ME v Polsku výrazně k mimořádnému úspěchu přispěli také českobudějovičtí hráči Mach a Michálek.

Na kvalifikačním turnaji o postup na OH nejsou z evropské špičky pouze Itálie, Rusko a Polsko, tato reprezentační družstva už mají letenky do Tokia v kapse.

„Z osmi týmů, které se v Berlíně představí, jsme podle rankingu nejhorší, takže můžeme jen překvapit, favorité na postup jsou jiní. Prostě tam pojedeme s tím, že se jedeme porvat o co nejlepší výsledky, že chceme předvádět náš nejlepší volejbal a že zkusíme projít do semifinále. Uděláme pro to maximum,“ uvedl těsně před odjezdem do Německa trenér Michal Nekola.

Stejně jako trenér Jihostroje René Dvořák i kouč reprezentace Michal Nekola musel uprostřed sezony počítat poraněné hráče. „Ze zdravotních důvodů nemohli potvrdit pozvánku Adam Bartoš, Oliver Sedláček a nakonec i český nejlepší hráč Jan Hadrava.“

Jak už Deník informoval, po zranění se do reprezentačního dresu vrací Petr Michálek „Ruka už je v pořádku a na „nároďák“ se moc těším. Kvalifikace bude takové malé mistrovství Evropy, které mi kvůli zranění uteklo. O olympijské hry se nehraje každý rok a musíme zabojovat. Začínáme s Německem, které se jako domácí jeví favoritem skupiny, pak finalista mistrovství Evropy Slovinsko a na závěr Belgie, která vypadá asi „nejhratelněji“. Bude to o soustředění a bojovnosti,“ uvedl navrátilec do národního dresu Petr Michálek. A co doplnil na svazových stránkách (cvf.cz) Radek Mach? „Nabídku jsem dostal, chci ještě pomoci a na takové akce, jako je kvalifikace o olympiádu, se ne neříká. Atmosféra je tady stejná jako před dvěma lety, i když se tým omladil.“

Oba reprezentanti ČR z Jihostroje mají bohaté zkušenosti, na svých postech patří k nejlepším v extralize.

Složení skupin:

skupina A: Belgie, Česká republika, Německo, Slovinsko

skupina B: Bulharsko, Francie, Nizozemsko, Srbsko

Program našeho týmu: 

neděle 5. ledna

19:30 Česká republika - Německo

úterý 7. ledna

17:00 Belgie - Česká republika 

středa 8. ledna

17:30 Slovinsko - Česká republika 

První dva celky z každé skupiny postoupí do čtvrtečního semifinále. Vítězové pak v pátek budou bojovat ve finálovému duelu o jednu jedinou vstupenku na OH 2020.

Živě můžete zápasy sledovat na www.ivysilani.cz nebo ze záznamu ČT Sport. 

Zdroj: Českobudějovický deník.cz (odkaz), autor: Kamil Jáša
Zdroj: cvf.cz (odkaz)

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále