volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 30. 4. 2020

Trenér Skolka: MySASY přinesl realizačnímu týmu spoustu potřebných informací

I když skončila předčasně, byla sezona 2019/2020 pro A-tým Jihostroje velmi fyzicky náročná. Převážně v zimním období střídaly extraligová utkání zápasy prestižní Ligy mistrů, letecké přesuny, náročné tréninky a celé to vyvrcholilo finálovým turnajem Českého poháru. Na všechny vrcholné okamžiky sezony ale byli českobudějovičtí hráči velmi dobře připraveni. A to díky i pomocníkovi od MySASY

Dvě vítězná utkání v lize mistrů. Deset vyhraných setů proti nejlepším týmům světa. Obhajoba vítězství v Českém poháru. A druhé místo v základní části UNIQA extraligy mužů. I tyto úspěchy dokazují velmi dobrou fyzickou přípravenost hráčů Jihostroje. S tou jim už od začátku letní přípravy pomáhal systém MySASY. Ten je na základě měření schopen posoudit vliv předchozí zátěže na váš organismus a následně doporučit vhodný postup do budoucna.

„mySASY je nástroj pro sledování odezvy organismu na předešlý tréninkový režim. Odezva je důležitá pro řazení dalších tréninkových či odpočinkových jednotek, aby měl celý tréninkový cyklus ten pravý účinek. Takto lze dosti efektivně posouvat kondici hráčů kupředu a neriskovat u nich vznik dlouhodobého přetížení. Navíc lze pomocí mySASY provést opakované stanovení tréninkových profilů z čehož lze snadno vyčíst, jestli se dlouhodobě trénovaný organismus zlepšuje ve své schopnosti odolávat zatížení a centrální únavě, nebo ne.“ vysvětluje principfungování mySASY Mgr. Radim Šlachta, Ph.D., zakladatel společnosti a autor základní myšlenky projektu.

Měření s MySASY bylo pro realizační tým českobudějovických mistrů přínosem v podobě kontroly organismu hráčů a jejich reakce na předešlou zátěž. „Pracovali jsme s daty každý den. Reagovali jsme, vyhodnocovali a kontrolovali případné výkyvy dat. Několikrát jsme i díky naměřeným hodnotám upravili nadcházející tréninkovou zátěž. Někteří hráči si během sezóny zvykli na práci s daty a pravidelně se informovali, proč se vyvíjí tímto nebo jiným způsobem. Byli i hráči, kteří se k datům směrem k zápasu často vraceli a udržovali si psychickou pohodu,“ popisuje spolupráci asistent trenéra Tomáš Skolka.

Častá komunikace s týmem MySASY přinesla realizačnímu týmu spoustu nových a pro trénink potřebných informací. "Škoda, že vlivem okolností jsme nemohli „odpracovat“ s MySASY celou kompletní sezónu a dosáhnout společně dalšího úspěchu," dodává Skolka. 

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 19. 4. 2024

Sobota od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!