volejbalový klub jihostroj české budějovice
Preview 25. 9. 2020

Druhý zápas ve třech dnech. O další extraligové body jedeme bojovat do Příbrami

Hned v úvodu nové sezony má Jihostroj nabitý program! Kvůli posunutí prvního kola UNIQA extraligy je druhé kolo na programu hned ob den po prvním zápase. Po vítězství ve Zlíně tentokrát jedeme bojovat na palubovku našeho geograficky nejbližšího extraligového soupeře – Příbrami, kde sobotní duel odstartuje v 17 hodin. Utkání s Jihostrojem bude pro Příbram prvním domácím zápasem sezony. Do tamní sportovní haly se v aktuální situaci dostane 500 osob.

VK Příbram

Hned na startu sezony mají Kocouři těžký los. V prvním kole nové sezony je čekalo Karlovarsko, které bezezbytku naplnilo roli favorita, když vyhrálo 3:0 (25:16, 25:20, 25:22). „Začali jsme hodně vlažně a bylo znát, že jsme měli dlouho pauzu a nejsme ještě úplně dokonale sehraní. Postupně se to zlepšovalo, ale bohužel po všech stránkách jsme byli malinko horší než soupeř. Hlavně byli domácí razantnější na útoku,“ komentoval utkání kapitán Příbrami Martin Böhm. Trenér mužstva Petr Klár si povzdychl nad tím, že se jeho svěřenci trápili na servisu. „Ale kdyby zápas ještě pokračoval, možná bychom byli schopni lépe vzdorovat. Bohužel naše zlepšená hra během utkání nevedla k zisku setu,“ hodnotil.

Sestava Příbrami z posledního utkání:
Hladenko, Viiber, Böhm, Polák, Hulpach, Pavelka, libero Juračka. Střídali: Trojanowicz, Lopata, Kuchař, Peterka

Vzájemné zápasy

V posledních třech sezonách spolu sehrály týmy šest extraligových duelů a jeden zápas v rámci Českého poháru. Jihostroj prohrál jediné utkání – v minulé sezoně na palubovce Příbrami 2:3. V dalších šesti zápasech však Kocouři proti Jihostroji neuhráli jediný set!

Mnohem vyrovnanější byla série play-off ze sezony 2016/17, kdy na sebe Jihostroj a Příbram narazili ve čtvrtfinále. České Budějovice sice vedly v sérii 3:1, ale nakonec musely o svém vítězství rozhodnout až v sedmém utkání.

Jihostroj odehrál v Příbrami vůbec první přípravné utkání před touto sezonou. Jednalo se o tréninkový duel s nahazovanými míči, v němž vyhráli domácí 3:2. Vzpomínku na tento zápas si odnesl příbramský David Juračka, který schytal do obličeje prudkou smeč Kanaďana Caseyho Adama Schoutena.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Kanadský bomber @caseyschouten se do toho umí pořádně opřít 💣 💥 #damdelovouranu #headshot #vkjihostroj @cevolleyball

Příspěvek sdílený VK Jihostroj České Budějovice (@vkjihostroj),

Z tábora Jihostroje

Svěřenci Reného Dvořáka vstoupili do sezony suverénně. Přestože ještě v sobotu byla část týmu v karanténě, ve středu Jihostroj vyhrál ve Zlíně 3:0. Hotovo bylo za hodinu a čtvrt. I přesto našel trenér v utkání chyby, na kterých chce s týmem zapracovat. „V první utkání po šesti měsících byl náš tým ještě nesehraný a z toho pramenily některé chyby. Za vítězství za tři body jsme samozřejmě rádi,“ řekl po zápase.

Úvodní zápas za Jihostroj zatím neodehrála srbská posila Filip Stoilovič, který ještě není zcela zdráv a trénuje individuálně. S týmem tak místo něj cestoval do Zlína mladý Matěj Koranda, který však stejně jako další smečař Daniel Šulista do utkání nezasáhl.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 19. 4. 2024

Sobota od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!