volejbalový klub jihostroj české budějovice
Preview 25. 10. 2012

Mistři jdou do boje! Jihostroj nastoupí proti Berlínu

Tuzemská volejbalová sezona se ještě ani nestačila roztočit na plné obrátky a budějcký Jihostroj sehraje necelý týden po startu domácí extraligy ostrou prověrku v podobě prvního zápasu Ligy mistrů proti Berlínu. Mač německého a českého šampiona začne dnes v půl osmé večer na palubovce haly Maxe Schmelinga.

Do hlavní města Německa odcestovali Jihočeši v nejsilnější možné sestavě v úterý ráno. Kouč mistrovského Jihostroje však navštívil jedno z největších měst Evropy již o uplynulém víkendu.

„Berlín v neděli porazil Unterhaching, našeho loňského soupeře v Lize mistrů, a tak máme srovnání. Na zápase jsem se byl osobně podívat, takže si myslím, že jsme na něj dobře takticky připraveni. Známe sílu domácího mužstva, ale rádi bychom v Berlíně bodovali,“ předeslal trenér Jan Svoboda.

Před zaplněnou halou, kam i na klasický ligový zápas chodí více než šestitisícová divácká návštěva, se českobudějovická mašina představí ve zbrusu nových dresech od společnosti ERREA. Spojením sil s italským výrobcem sportovního oblečení se tak Jihostroj zařadil po bok dalších evropských velkoklubů - Trentina či polského Belchatowa.

„Velmi si vážíme partnerství s Českými Budějovicemi a chceme navázat na evropskou linii, která se vede z italského sídla. Budeme se snažit, abychom přispěli k úspěchu Jihostroje. Dresy jsou bílé, červené a černé, tedy ve třech barevných variantách, a obsahují všechny moderní technické prvky. Věřím, že hráčům pomohou v lepších výkonech,“ uvedl na pondělní tiskové konferenci klubu v Clarion Congress Hotelu Jakub Lébl, bratr bývalého kapitána české reprezentace a český zástupce firmy ERREA.

Start do Ligy mistrů je pro svěřence bývalého reprezentačního kormidelníka Jana Svobody nesmírně důležitý. Klub by se totiž rád prodral ze základní skupiny do dalších bojů této prestižní soutěže složení z nejlepších volejbalových týmů starého kontinentu.

„Chceme být v Lize mistrů úspěšnější, než v minulých letech, a proto byl tým na všech postech posílen. Dlouhodobě směřujeme do Evropy, takže doufám, že nyní jsme na začátku éry, kdy se českému klubu podaří postoupit. Sám ale vím, že v Lize mistrů je těžké porazit jakéhokoliv soupeře,“ myslí si prezident VK Jihostroj Jan Diviš a jedním dechem dodává: „Hráči dostanou za případný úspěch motivační odměny.“

Dalšími ambicemi českobudějovického týmu v sezoně 2012/2013 je obhajoba mistrovského titulu v Uniqa extralize a také celkové vítězství v Českém poháru, kde podle Diviše dostanou šanci mladší hráči.

Pokud nechcete čekat na záznam utkání mezi Berlínem Recycling Volleys a Jihostrojem České Budějovice, který vysílá televize ČT Sport až v půl dvanácté, navštivte web laola1.tv, kde od 19.30 hodin poběží přímý přenos.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále