volejbalový klub jihostroj české budějovice
Mládež 6. 5. 2013

Kadetky opět zlaté!

Poslední dubnový víkend byla českobudějovická sportovní hala svědkem dalšího velkého úspěchu jihočeského volejbalu. Zasloužil se o něj tým kadetek VK České Budějovice, který v konkurenci nejlepších týmů z celé České republiky dokázal po dvou letech získat opět zlaté medaile a mistrovský titul.

Kadetky si díky výborným výsledkům v průběhu celé sezóny zajistily nejen roli papírového favorita, ale také možnost pořádání posledního finálového turnaje na domácí půdě. I přes domácí prostředí a velkou podporu fanoušků však nečekalo hráčky nic jednoduchého. Do turnaje vstupovaly s náskokem jediného bodu před druhým Prostějovem, který je dokázal na prvním finálovém turnaji značně potrápit a byl jejich největším konkurentem v boji o titul. Hráčky pražské Španielky také toužily po medaili a čtveřici finalistů uzavíral nevyzpytatelný tým Plzně.

Na prvním sobotním utkání proti týmu SK Španielka Řepy Praha se značně podepsala nervozita. Vítězství 3:0 na sety, které si hráčky zajistili ve vyrovnané koncovce třetího setu, však znamenalo vynikající vstup do turnaje. Nervozita byla pryč a ani rychlý přesun do náhradní haly a změna prostředí se neprojevila na výkonu hráček v dalším zápase s VK Slávií VŠ Plzeň. Druhým vítězstvím 3:0 si hráčky upevnily velmi dobrou výchozí pozici do nedělního závěrečného zápasu celého turnaje.

Prostějov, jako největší soupeř, ztratil set hned v úvodním zápase s Plzní a ani večerní zápas proti Španielce se pro něj od začátku nevyvíjel dobře. Hráčky Prostějova věděly, že jim jde o vše a za nepříznivého stavu 1:2 na sety velký tlak neustály. Prohra 1:3 znamenala jediné. O titulu bylo rozhodnuto.

Nedělní zápasy tak už nemohly změnit nic na konečném pořadí. Španielka Praha v ranním zápase potvrdila s Plzní své třetí místo a kadetky VK České Budějovice si na závěr celé extraligy poradily s druhým Prostějovem a rozloučily se s úspěšnou sezónou vítězstvím. Konečné skóre na domácím turnaji - tři vítězství a 9:0 na sety - jen potvrdilo letošní budějovickou nadvládu v kategorii kadetek.

Zisk mistrovského titulu na domácí palubovce je pro každého hráče či hráčku velkým zážitkem a ne jinak tomu bylo v případě kadetek. Triumf v extralize slavili hráčky s rodinami, trenéři i všichni fanoušci, kteří se ve sportovní hale sešli v hojném počtu a své kamarádky na hřišti celý turnaj hlasitě povzbuzovali. Velkým potěšením byla i gratulace od mužského A-týmu Jihostroje v podobě společné fotky.

Na závěr nezbývá než poděkovat a pogratulovat všem hráčkám za výborný výsledek a dobrou reprezentaci klubu i celého jihočeského volejbalu.

Hráčky:

Nová Lucie, Vaňková Karolína, Sebroňová Anežka, Boušková Šárka, Juračková Lucie, Krupauerová Karolína, Mourečková Petra, Valentová Eva, Layerová Barbora, Pavlová Silvie, Černá Natálie, Černá Daniela, Ungrová Sabina, Kurečková Kateřina

Trenéři:

Josef Lundák, Martin Marek

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále