volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 27. 8. 2013

Poslední možnost přihlásit se do Igy Beach Cupu

Na výjimečnou sportovní událost se můžou v úplném závěru srpna těšit všichni příznivci plážového volejbalu. Vedle frekventované křižovatky ulic Pražská a Pekárenská před IGY Centrem se během pátku a soboty odehraje IGY Beach Cup, beachvolejbalový turnaj otevřený pro širokou veřejnost.

Klání odstartuje v pátek ráno kvalifikačními zápasy u obchodního centra, od 15 hodin se bude hrát díky velkému zájmu ještě v Beach areálu u Sportovní haly. Závěr dne okoření koncert kapely Papouškovo sirotci, u kurtů se rovněž bude grilovat a známí jihočeští volejbalisté se tam rozloučí s létem.

Do sobotního finále, které se bude konat výhradně před IGY Centrem, postoupí osm nejúspěšnějších dvojic. Při zápasech o konečné pořadí se z nich ale stanou trojice. „Ke každému týmu bude dolosován jeden profesionální volejbalista Jihostroje jako parťák do hry. Kromě zraněného Macha a reprezentantů Sobotky s Hupkou se do turnaje zapojí kompletní kádr. Pro kluky je tenhle turnaj součástí přípravy,“ řekl Budějcké Drbně zástupce marketingu klubu Libor Matoušek mladší.

„Věříme, že možnost zahrát si ve finále IGY Beach Cupu s hráči Jihostroje České Budějovice, navíc přímo v centru města, na jedné z nejrušnějších křižovatek, využije co nejvíc zájemců. Moc si vážíme toho, že jsme pro turnaj získali tak skvělého partnera,“ uvedla Petra Divišová, marketingová manažerka českobudějovického IGY Centra.

Jak dodala, IGY konání beachvolejbalového klání rozhodně vítá. „Předně jsme chtěli vymyslet nějakou výjimečnou akci, která nebude pouze o nakupování, ale představí IGY zároveň jako sportovní, kulturní a společenské centrum. Zároveň jsme chtěli nějakým stylovým způsobem symbolicky ukončit letní sezonu a využít období prázdnin a dovolených k tomu, abychom oslovili širokou veřejnost atraktivní akcí, do které by se lidé mohli přímo i zapojit,“ dodala Divišová.

Finalisté Igy Bech Cupu obdrží originální dres!
Finalisté Igy Bech Cupu obdrží originální dres!

Pro všechny účastníky i návštěvníky bude v sobotu připraven bohatý doprovodný program. Ti nejmenší se můžou těšit na dětský koutek s klaunským představením a šaškem na chůdách, hrát bude DJ, o atmosféru se postarají roztleskávačky a fanoušci Jihostroje, chybět nebude ani soutěž se značkou Somersby o stylový iPad mini a občerstvení pro návštěvníky. Vrcholem se stane koncert skupiny Airfare, který začne před IGY Centrem v půl páté.

„Rád bych na turnaj pozval všechny fanoušky plážového volejbalu a dobré zábavy. Myslím, že se mají na co těšit!“ vzkazuje Libor Matoušek a zároveň dodává, že přípravy na turnaj jsou v plném proudu: „V pátek dorazila před IGY Centrum první tatra s kvalitním pískem vyznačujícím se nízkou prašností, u křižovatky ho bude celkem 150 kubíků. Přípravu hřišť zajišťuje specializovaná firma, která má s výstavbou kurtů bohaté zkušenosti, do postavení tribuny se zapojí junioři a kadeti Jihostroje.“

Přihlášky do IGY Beach Cupu můžou všichni zájemci posílat do středy prostřednictvím elektronického formuláře. Podmínkou účasti soutěžní dvojice je účtenka za nákup v IGY Centru ve výši 200 Kč během července nebo srpna letošního roku.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 19. 4. 2024

Sobota od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!