volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 26. 8. 2017

Filip Křesťan: Přicházím s respektem a vím, co se ode mě očekává

ROZHOVOR - Vítěz volejbalové extraligy a klub s dlouholetou tradicí, to je vizitka týmu, jenž bude v nadcházející sezoně spoléhat na nově příchozího univerzála Filipa Křesťana, který do Českých Budějovic přestoupil z Kladna.

Dvoumetrový dlouhán Filip Křesťan (29) se do přípravy v novém působišti zapojil hned od samotného začátku. Vzhledem k probíhajícímu mistrovství Evropy volejbalistů v Polsku je v úzkém kádru už třetí týden zapojen do přípravy trenéra Reného Dvořáka v Českých Budějovicích. 

Jaké bylo přivítání na prvním tréninku v Českých Budějovicích? Jak na tebe zapůsobilo?

Jako u profesionálního klubu. Určitě tady bude o mě dobře postaráno, protože tady na mě dýchá hostorie klubu a nejen na mě. Samozřejmě jsem přišel s určitým reppektem, protože je to nejlepší klub v ČR. Ale zatím nemám s ničím problém.

Určitě je to dost zavazující, přijít do klubu, který vyhrál titul? Jak se vyrovnáváš s tou nejvyšší ambicí klubu?

Tak to se pozná během sezony, teď je ještě brzy k tomu něco dodávat. Přicházím s respektem a nějaká léta mám za sebou, takže vím, co se ode mě očekává. Ten tlak asi přijde a já se budu snažit, abych se s tím vyrovnal co nejlépe.

Druhým univerzálem Jihostroje bude mladý talent Marek Šotola, jak vnímáš konkurenci na tvém postu?

Vnímá to pozitivně, protože loni jsem byl na postu univerzála na Kladně sám, což bylo fyzicky i psychicky náročné, takže budu moc rád, když mi bude jistit záda. Komín (Marek Šotola) je mladý univerzál a já se mu budu snažit předat zkušenosti a jsem rád, že máme v týmu takového univerzála.

Zatím sice probíhá takový začátek přípravy, ale přesto… Jak si rozumíte s trenérem Dvořákem?

Na míčích jsme zatím ještě úplně nebyli. Já jsem spokojený. Nevím jak trenér, to je otázka pro něho. Samozřejmě je vidět, že tréninky už má v hlavě dopodrobna promyšlené. Na Kladně to bylo trochu jiné. Trenér tady má svou vizi. Jsem rád, že to má hlavu a patu. Teď, v té okleštěné sestavě je to trochu složitější, ale už se přidal slovenský nahrávač Palgut a máme prostor se sehrát, což jsem rád.

Sám jsi v širší nominaci reprezentace, jaké vidíš šance čekého týmu na postup ze skupiny na ME v Polsku?

Postupová šance je přes Slovensko. Italové nejsou v plné sestavě, co jsem slyšel. Samozřejmě Italové a Němci jsou top týmy v Evropě, takže uvidíme, co bude dál. Na dálku klukům držím palce a přeju hodně štěstí.




Autor: Blanka Popelková

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 19. 4. 2024

Sobota od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!