volejbalový klub jihostroj české budějovice
Tisková zpráva 30. 4. 2018

Tým podal vynikající výkon, chválí žáky po Mistrovství ČR trenér Homan

Poslední dubnový víkend se konalo v Nymburce volejbalové Mistrovství České republiky mladších žáků, které družstvo našeho klubu zakončilo na krásném 5. místě. Více o tomto turnaji v dnešním rozhovoru prozradil hlavní trenér Jaroslav Homan, jenž družstvo mladších žáků vede a pravidelně s ním třikrát týdně v nové tělocvičně na ZŠ Oskara Nedbala trénuje.

Nymburk hostil velký turnaj mladších žáků, kolik týmů celkem se turnaje účastnilo?
Mistrovství ČR mladších žáků se zúčastnilo celkem 16 týmů, které byly rozděleny do čtyř skupin. Naše družstvo mladších žáků bylo zařazeno do skupiny D, kde hrálo s týmy: Tesla Brno, Dukla Liberec a Green Volley Beskydy.

Jak probíhala celková organizace tak velké akce?
Hrálo se v Nymburce na dvou místech. V hale ZŠ Komenského, kde hrála skupina C a D. Tam byly připraveny dva kurty a do hlediště se vešla početná skupina fanoušků, hlavně z Ostravy. Druhé sportoviště se nacházelo u zimního stadionu v Nymburce, tam hrála skupina A a B. Organizace byla velmi dobrá, kvalitní ubytování i strava.

Naše družsvo mladších žáků v základní skupině zvítězilo, jak dál turnajem procházelo?
Vyhráli jsme všechny zápasy v základní skupině, pouze proti Brnu jsme ztratili jeden set. Poté byla vytvořena skupina o šesti týmech, které se umístily na prvních třech místech skupiny C a D. V této skupině jsme porazili družstvo Kolína 2:0 a prohráli v bouřlivé atmosféře s družstvem Blue Volley Ostrava 0:2, ale stále byla naděje na postup mezi první čtyřku. Další zápas jsme nastoupili proti týmu z Lanškrouna, který jsme vlivem minulé porážky psychicky nezvládli. Na hráčích byla vidět celková únava a zklamání z minulého zápasu. K postupu by stačil vyhrát pouze jediný set. Tento systém se zdá být zbytečně složitý. Ale jsem rád, že si hráči prošli tímto systémem a budou mít zkušenosti do příštích turnajů.

Turnaj pokračoval i v neděli...
V neděli jsme hráli ve skupině o 5. až 8. místo. První zápas jsme hráli s družstvem Hradce Králové 2:0 a v posledním zápasu jsme porazili i družstvo Dukly Liberec ve vypjatém zkráceném třetím setu 2:1 a celkově se umístili na 5. místě.

Kde jsou přednosti našeho družstva mladších žáků a na čem je potřeba ještě zapracovat?
Náš tým celkově podal až na malé výjímky vynikající výkon, který se opíral hlavně o tvrdý útok Lukase Totha a Tomáše Brichty, kterým kvalitně nahrával David Kohout. V poli se naše družstvo mohlo opřít o příjem Matěje Habady a Vojty Pitnera. V poli a na síti také zahrál dobře Lukáš Chromý. Náš tým měl také oporu na lavičce, kde byl připraven do bojů David Hubáček, Tomáš Homan a Aleš Řehoř. Závěrem musím moc poděkovat mému asistentovi Petrovi Kohoutovi.


Soupiska mladších žáků VK České Budějovice:

Lukas Toth

Tomáš Brichta

David Kohout

Lukáš Chromý

Matěj Habada

Vojtěch Pitner

Tomáš Homan

David Hubáček

Aleš Řehoř

Hlavní trenér: Jaroslav Homan

Asistent trenéra: Petr Kohout


Závěrečné pořadí nejlepší čtyřky MČR mladších žáků:

1.  Znojmo

2.  Blue Volley Ostrava A

3.  VA Olomouc

4.  Tesla Brno



Autor: Blanka Popelková

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Shrnutí zápasu 17. 4. 2024

Jihostroj fantasticky zvládl první finále v Praze a vede 1:0

Rozhovor 17. 4. 2024

Zápas? V očích mám vždy oheň a z uší mi jde kouř, říká Okolić