volejbalový klub jihostroj české budějovice
Rozhovor 8. 6. 2018

Roberto Piazza z hvězdného Belchatowa prozradí v Budějcích své volejbalové umění 

Dvoudenní blok zapěchovaný volejbalovou tématikou a s účastí světových es se o víkendu 9. a 10. června uskuteční na jihu Čech.

Budějce přivítají ve formě semináře World Volleyball Coaches Show, na které vystoupí přední čeští trenéři a vrcholem bude účast italského kouče Roberta Piazza. O akci hovoří hlavní pořadatelka Blanka Popelková.

Představte projekt, ve kterém v Budějcích vystoupí trenéři z několika států…

Na konferenci vystoupí světově uznávaní trenéři a celá show bude zaměřena pouze na volejbal. Hlavním lektorem konference je světově uznávaný kouč Roberto Piazza z Itálie, který společně s atletickým trenérem Martinem Poederem a úspěšným českým trenérem Zdeňkem Šmejkalem představí nejnovější trendy volejbalového tréninku. Jedná se o zcela výjimečnou akci, kde nám světová špička ukáže nejnovější trendy v koučinku. Jedná se o zcela výjimečnou příležitost, vidět elitní trenéry v Českých Budějovicích.

Akce je tedy určena pouze pro volejbalové hráče, trenéry, činovníky nebo i pro širokou veřejnost?

Pro všechny! Naprostá většina trenérů, jenž vedou kroužky volejbalu, jsou rodiče a učitelé. Kdo má o volejbal zájem, cestu si vždycky najde.

Řekněte více o hlavním lektorovi. Kdo je Roberto Piazza?

Roberto Piazza je velká osobnost světového volejbalu a patří k těm nejlepším trenérům. Koučuje velkoklub SKRA Belchatow, se kterým teď vybojoval mistrovský titul v Polsku a na svém kontě má desítky titulů z italské Série A1, italských a evropských pohárů. Je to velký zážitek, když ho vidíte na vlastní oči, jak radí, koučuje a předává vlastní filozofii, na které je jeho práce založena.

Účastníci jsou pasivními posluchači nebo budou aktivně zapojeni?

Trenéři představí své názory na volejbalová témata v krátké teoretické části, po které bude následovat praxe. V praktické části uvidíme na vlastní oči jejich filosofii. Pokládat otázky, díky moderní době internetu, mohou skutečně všichni. Vše bude zodpovězeno. Záleží na každém, jak daný okamžik bude vnímat a jaké dotazy vznese.

Konference probíhá v angličtině nebo bude na místě překladatel?

Konference bude simultánně překládána, účastník si bude moci vybrat mezi češtinou a angličtinou. Překládat bude naše Šárka Bendová, která je odborníkem jak na tlumočení, tak i zároveň na volejbalovou terminologii. Tady v Českých Budějovicích vede velký volejbalový oddíl SK Pedagog. Tohle by byl těžký oříšek i pro Popelku, protože lidé, kteří rozumí volejbalu a zároveň špičkově tlumočí, jsou nesmírně vzácní.

Není cena seminářů poměrně vysoká? Jakou očekáváte účast, když standardní lístek stojí 1490 korun?

Nejlepší investice je do vzdělání. Semináře stojí ve světě stovky dolarů, z tohoto pohledu není cena vysoká. Naším cílem bylo přitáhnout světovou špičku, která nám předá poznatky z moderního světového volejbalu, a to stojí peníze… Zájem je obrovský a kapacita haly je zaplněná. Zbývá posledních pár míst.

Plánujete podobné semináře zopakovat v dalších letech?

Plány máme veliké, ale pokaždé je nutné sledovat poptávku, jenž ukáže průzkum, který proběhne. Zatím je to otevřené…

Celá akce proběhne ve sportovce?

Konference bude probíhat v hale Jihočeské univerzity Na Sádkách. Je to krásně zrekonstruovaná přednášková hala, která je jako stvořená pro volejbalové konference. Tímto bych moc ráda poděkovala Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity, která má volejbal v lásce a se vším nám pomohla, panu děkanovi Vančurovi a vedoucímu katedry tělesné výchovy panu Štumbauerovi, ale i všem partnerům, kteří nám pomáhají. Moc si toho vážíme a pevně věřím, že jednou bude v našich silách, jim to oplatit.

Napsal: Michal Heřman

 

Zdroj: https://www.budejckadrbna.cz

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále