volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 5. 7. 2018

Stěhování se nekoná. I další extraligovou sezonu odehrajeme ve sportovní hale

Máte ve sportovní hale své oblíbené místo, odkud rádi sledujete naše extraligové boje? V letošní sezoně se ho ještě zřejmě nebudete muset vzdávat.

V souvislosti se zprávami o pravděpodobném odložení výstavby nové multifunkční haly se začínáme připravovat na nadcházející sezonu opět v současných prostorech českobudějovické sportovní haly.

Provizorní. Taková měla být další extraligová sezona pro náš klub. Stěhování do přechodného zázemí, zápasy v hale Jihočeské univerzity, omezená kapacita pro diváky, žádné evropské soutěže. Nic z toho se zřejmě konat nebude. „Zatím stále čekáme na oficiální vyjádření ze strany města, ale na základě informací, které máme, počítáme se scénářem, že zůstaneme ve stávajících prostorách sportovní haly a to nejméně pro období nadcházející sezony 2018/2019,“ uvedl manažer klubu Robert Mifka.

Proč se vlastně od bourání haly nakonec upustilo? Kvůli vysokým cenám, které Českým Budějovicím nabídly stavební firmy za novou multifunkční halu. Nejnižší nabídka byla vyčíslena na 489 milionů korun bez DPH. Odhadovaná cena přitom byla 312 milionů bez DPH.

Teď o dalším osudu sportovní haly musí rozhodnout rada města, ta buď zakázku na stavbu nového sportovního stánku potvrdí i přes vysokou cenu, nebo zakázku zruší. Radní zasedají 16. července. „Bylo by čisté, abychom soutěž vypsali znovu v jednom kole, aby firmy nevěděly, která podává nabídku. Vyloučí se spekulace o tom, že to neprobíhalo korektně. Pokud bude politická vůle nového vedení města, připravila by se přes zimu soutěž. Pak by se mohlo začít v květnu, či červnu a posunulo by se to o necelý rok,“ komentoval situaci pro MF Dnes náměstek primátora František Konečný (ANO). To jsou ale jen odhady.

„Pokud radnice odklad potvrdí, pak to pro nás samozřejmě bude znamenat zklamání. Těšili jsme se na moderní, reprezentativní halu, která by dokázala jak sportovcům, tak sportovním fanouškům a návštěvníkům dalších kulturně-společenských akcí, nabídnout potřebný komfort a v podobě druhé haly i dodatečné místo pro sportování, kterého je ve městě pramálo,“ dodal Mifka.

V původních plánech se pro nadcházející sezonu počítalo s využitím prostor Jihočeské univerzity. „Plánování přechodného fungování v náhradních prostorách už stálo mnoho lidí plno úsilí a to určitě nemluvím pouze o nás a dalších sportovních klubech a oddílech. Nám vyšla se zajištěním místa pro zápasy, tréninky i administrativní a technické zázemí maximálně vstříc Pedagogická fakulta JČU, která pro nás vyblokovala spoustu hodin v hale Na Sádkách, upravila rozvrhy a investovala i nemalé finance do rekonstrukce prostor, kde jsme měli mít kanceláře. Na „přechodnou“ variantu jsme připravovali i naše partnery a tak bych mohl pokračovat dál. Není ale čas na to věšet hlavu a plakat nad situací, kterou už nemůžeme ovlivnit. Jsme připraveni i nadále reprezentovat naše město na té nejvyšší domácí sportovní úrovni.“ dodal na závěr manažer klubu.

I přes veškeré peripetie zůstávají pro náš klub na prvním místě hlavně fanoušci. Proto i pro další extraligovou sezonu pro ně plánujeme zajímavé novinky. Můžete se těšit na rozšíření dětského koutku, upravené webové stránky, online nákup vstupenek, šatnu a další. Těšíme se na novou sezonu a věříme, že u ní budete s námi!

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále