volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 15. 8. 2018

Trenéři mládeže mají za sebou soustředění

V pátek 3.8.2018 se všichni mládežničtí trenéři z našeho klubu vydali na kole směr Horní Planá, kde proběhlo první trenérské soustředění. K čemu sloužilo, kolik trenérů se ho zúčastnilo a jestli splnilo svůj účel, se dozvíte v našem rozhovoru s šéftrenérem mládeže Vojtou Zachem.

Vojto, pro koho bylo soustředění určeno a jaký byl vlastně jeho účel? 
Primárně byla celá akce určena především pro trenéry chlapecké složky klubu, ale zájem projevili také trenéři z VSK Český Krumlov, které jsme rádi uvítali. Účelem bylo sjednotit pohled na trénování jednotlivých kategorií našeho klubu, ukázat si cvičení, které kdo používá a zařadit je do takzvaného trenérského manuálu, který je jakousi bílou knihou chlapeckého volejbalu u nás.

Jaký jste měli program?
V podstatě jsme celý víkend debatovali, zkoušeli a vytvářeli výše zmíněný materiál. Celé soustředění bylo zaměřené na sjednocení pohledu na výchovu mladých volejbalistů VK České Budějovice.

Bude se soustředění opakovat?
Chtěl bych, aby se to stalo tradicí, a doufám, že i v příštím roce soustředění uspořádáme.

Kolik trenérů se sešlo a jednalo se pouze o trenéry chlapců?
Akce byla primárně zaměřena na náš oddíl, takže se soustředění zúčastnilo 11 našich trenérů. Zatím jen těch chlapeckých, ale s dámskou částí klubu počítáme také, jen si nejdřív musím vyjasnit všechny odlišnosti od chlapecké kategorie s trenéry dam.

Proč podle vás mají takové akce význam?
Protože i když je volejbal jen jeden, každý ho vidí trošku jinak a já chci, aby se v našem klubu všichni trenéři drželi alespoň z větší části nějaké jednotné linie, co se týče metodiky. V podstatě jde o jazyk, abychom si rozuměli, co myslíme tímto a co tímto.

Co kdyby se příště chtěli akce zúčastnit i trenéři jiných klubů? Je to možné?
Chtěl bych říci, že ano, ale jde o interní klubovou metodiku, která je šitá přímo na míru našemu klubu. V podstatě se jedná o klubový majetek a tak to nemůžeme prezentovat úplně otevřeně, je to naše klubová záležitost, takové naše Know How :)

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále