volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 30. 8. 2018

De Amo: Mým úkolem bude, aby tým šlapal a hra fungovala.

Ve středu si poprvé letmo prohlédl České Budějovice, zašel do posilovny a stačil také prohodit pár slov s trenéry René Dvořákem a Tomášem Skolkou. Ve čtvrtek dopoledne už ho oba jmenovaní „zapřáhli“ do tréninku s celý týmem. Nový 32letý nahrávač Miguel Angel De Amo ze španělské Málagy se seznamoval s novými spoluhráči a s prostředím, kde bude v následující extraligové sezoně působit. Po tréninku nám týmový nováček, který se s naším celkem chystá na přípravný turnaj do Liberce, sdělil pár svých dojmů.

Jaké máte pocity z prvního tréninku v Budějovicích?
Těžké to zase tolik nebylo. Napřed jsem se musel adaptovat, zkusit si rychlost nahrávek se smečaři a podobně. Poznával jsem hráče i halu, podlahu tu máme měkkou, takže je to všechno už v pohodě (směje se). Také jsem ještě nikdy nehrál s balony Gala, i na ty jsem si dneska zvykal. Mám z prvního tréninku celkově dobrý pocit.

Co jste před příchodem na jih Čech vůbec věděl o České republice?
Nějaké informace o klubu a českém volejbalu jsem si zjišťoval, když jsme vloni hráli s národním týmem se Španělskem na turnaji v Karlových Varech. A dlouho jsem také hrál profesionálně beachvolejbal, a to jsme hráli také v Brně.

Někoho ze současných hráčů týmu jste znal už dříve, nebo se teprve musíte se všemi seznamovat?
Z národních týmů znám jen Martina Kryštofa a Petera Ondroviče, ale jinak je to tu pro mě všechno nové.

Jaké máte pro nadcházející sezonu v domácí nejvyšší soutěži osobní cíle?
Věřím tomu, že když hraje dobře nahrávač, hraje pak dobře i celý tým. Takže mým cílem je, abych i já hrál dobře. Také vím, jaké tady v Budějovicích jsou ambice týmu, i když konkurence v extralize je vysoká. Pořád ale budeme chtít všechno vyhrát a mým úkolem také bude, aby tým šlapal pohromadě a hra fungovala.

Co rozhodlo pro to, že jste se rozhodl zrovna pro náš tým?
Jednak jsem měl výborné reference na samotné město České Budějovice a jednak samozřejmě i na klub. Rozhodl jsem se pro Jihostroj i na základě perfektní komunikace, pak už to bylo snadné rozhodování.

Váš plán na následující dny, kromě tréninků, bude jaký?
Kromě zápasů v Liberci bych ještě rád víc poznal zdejší město a také plánuji, že se zajedu podívat do Prahy. Tam jsem ještě nebyl a slyšel jsem o ní samé pěkné věci. Čím víc toho poznám a dozvím se o České republice, tím lépe. Zatím tady v Budějovicích budu bydlet sám a přítelkyně za mnou přijede později.

 

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!

Fotogalerie 18. 4. 2024

FOTO: Michal Kriško fandil v kotli Jihostroje