volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 29. 9. 2018

Start soutěže se povedl na výbornou.

Na horké půdě Kladna zahájil náš tým letošní ročník UNIQA extraligy a zahájil ho na výbornou. Jediný set, který budějovický tým ztratil, byl ten třetí v pořadí. Vítězství si ale náš tým nechtěl nechat vzít a v koncovce čtvrtého setu připsal na svoje konto potřebných pětadvacet vítězných bodů.

Kladno volejbal cz x VK Jihostroj České Budějovice -1:3 (23:25, 21:25, 25:15, 22:25) 

Rozhodčí: Kolář V., Grabovský Z.

Počet diváků: 600

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Hýský, Zajíček, Habr, Vemič, Sobotka, Martinez, libero Moník. Střídali: Blažek, Cedzynski

Hosté: Ondrovič, Angel de Amo, Michálek, Mach, Křesťan, Fila, libero Kryštof. Střídali: Šotola, Kupilík, Kraffer, Polák

Vyjádření:

Domácí

Tomáš Hýský (kapitán Kladno volejbal cz): „Hráči se okoukávali, oba týmy mají nové nahrávače, první dva sety jsme neměli vůbec servis, až na Adama Zajíčka. Jsem rád, že jsme to po dvou setech nezabalili a dál bojovali, i když to nakonec nevyšlo.

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): „Dlouho jsme se hledali, začátek druhého setu byl zoufalý. Bude to trvat, než si sestava sedne. Hosté vyhráli zaslouženě, vypadli jen ve třetím setu. Do příště musíme zabrat.“

Hosté

Radek Mach (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): „Byl to nervózní zápas, takový seznamovací, ale i tak měl vysokou kvalitu a diváci si určitě přišli na své.“

Trenér René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „Jsme rádi za tři body, na Kladně se nevyhrává lehce. Hra byla nervózní, nebylo to ono z obou stran, ale v určitých fázích jsme byli lepší, proto jsme vyhráli.“

Popis utkání:

Začátek utkání byl dle předpokladů vyrovnaný a ani jeden z týmů si nenechal svého soka bodově utéct. Dvoubodový rozdíl na 11:9 zařídil esem Adam Zajíček. Středočeši se dostali do tříbodového vedení, ale hosté pohotově zareagovali a pětibodovou sérií přetáhli vedení na svoji stranu. Kladnu dvakrát v krátkém sledu pomohla nízká střecha, o kterou opřeli míč hosté a po esu Martinéze to byli Středočeši, kdo měl blíže k zisku prvního setu (18:17). Nízká konstrukce kladenské tvrze pomohla i Českobudějovickým, kteří díky dotyku míče o strop vedli 20:19. Po bloku smeče od Tomáše Fily byl stav opět vyrovnaný (23:23). Hosté využili hned první setbol, konkrétně Filip Křesťan, který před dvěma roky získal s Kladnem titul vicemistra České republiky.

Úvod druhého setu byl v naprosté režii hostů. Kladno se nemohlo dostat do tempa a Budějovičtí toho výborně využívali. Postupem času se dostali až do desetibodového vedení. Domácí zbraně nesložili a pustili se do velkého stahování. To podpořili i domácí fanoušci, kteří vytvářeli, tak jako v minulé sezóně, fantastickou atmosféru. Kladenští stáhli hosty na pouhé dva body (21:23), ale ztrátu už dohnat nedokázali.

Domácí se bojovným výkonem prezentovali i na začátku třetího setu a rychle si vytvořili tříbodové vedení (9:6). Tomáš Hýský smečí po lajně poslal svůj tým do vedení 17:10 a Kladno mířilo vstříc zisku svého prvního setu. Ten nakonec ovládlo o deset bodů a rázem bylo opět ve hře.

První dva body ve čtvrté sadě zařídil Vemič, který nejdříve úspěšně zablokoval, poté zasmečoval. Domácí diváci nebyli s výrokem a přisouzením třetího bodu Jihočechům vůbec spokojeni, což projevovali hlasitým pískotem. Po úspěšné smeči se rozběhl Fabian Martinéz směrem k fanouškům a hecoval je k ještě větší podpoře. I v tomto setu vedli domácí 9:6, ale hosté skóre rychle otočili ve svůj prospěch. Do dvoubodového vedení 18:16 poslal svůj tým Filip Křesťan. Středočechům se koncovka setu nedařila, a tak hosté kráčeli za úvodním vítězství. Kladno odvracelo mečbol po mečbolu, ale Habr po pěti úspěšných podání zkazil a o vítězi zápasu bylo jasno.

Autor: Vojtěch Voštinka ( Kladno volejbal cz)

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále