volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 2. 11. 2018

Kryštof: Udělali jsme kus práce

Tři vyhraná utkání v řadě, jen jedna prohra, třetí místo v tabulce, jednobodová ztráta na vedoucí Karlovarsko. Taková je naše bilance po pěti odehraných kolech české UNIQA extraligy. „Beru to pozitivně,“ říká jeden z nejzkušenějších hráčů Jihostroje, 36leté libero Martin Kryštof

Zatím jste tedy s pěti odehranými zápasy spokojený?
Začátek sezony byl trochu nervózní, to platí asi u každého týmu. Ve druhém zápase v Karlových Varech náš výkon optimální nebyl. Ale pak jsme udělali kus práce, zlepšili jsme herní projev a myslím si, že náš volejbal teď může diváky bavit. Alespoň ze hřiště to tak vypadá.

V týmu máte nového nahrávače a nového smečaře a oba cizince. Vylepšila se už jejich souhra od začátku sezony se zbytkem týmu?
Myslím si, že je to na dobré cestě a neustále se zlepšují. Je vidět, že Miguel je zkušený nahrávač, který na tréninku komunikuje se smečaři, když jejich spolupráce skřípe. Hodně se baví o tom, jak by to mohlo být v utkání lepší. Z toho mám tedy velice pozitivní dojem.

Hlavní postavou obranné hry jste určitě vy sám. Dirigujete si spoluhráče a podobně. Jak se vám to zatím daří?
Z mého pohledu to nějakým způsobem funguje, i když to samozřejmě může být lepší. Před každým zápasem máme určenou taktiku od trenérů a na mně pak je, abych ji dodržoval a hlídal. Snažím se tedy se spoluhráči například před příjmem komunikovat, kdo a po jaké ruce si bere balony a podobně.

Naposledy jste porazili v domácím utkání Zlín 3:0. Navíc po setech 25:18, 25:19 a 25:18. Vypadalo utkání i z palubovky tak jednoznačně, jak ukazovalo skóre?
Dobře jsme trefili podání. A to bylo klíčem úspěchu, protože se nám povedlo Zlín po příjmu odtlačit od sítě. Od toho se celé utkání odvíjelo, také jsme stavěli dobré bloky po krajích a středoví hráči měli čas si také na obranu dojít.

Přesto, že máte za sebou odehraných teprve pět zápasů, myslíte si, že bude letos domácí extraliga ještě kvalitnější než v minulé sezoně?
Soutěž zase udělala krok kupředu. V každém kole bylo nějaké překvapení. Třeba to můžeme vidět na týmu Kladna a Liberce, které asi nejsou na začátek v optimálním rozpoložení. Co vás osobně zatím překvapilo? Například Ústí nad Labem hraje ve velké pohodě, chytli dobře začátek a bude to i nadále nepříjemný soupeř pro ostatní mančafty. Platí to však o více týmech, vždyť Praha dokázala porazit Liberec. Liga bude těžší a jen sebemenší podcenění bude letos hodně trestané.

Zdroj: Týdeník 5+2 Českobudějovicko. Autor:  Petr Lundák. Foto: Dan Kubát 

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 24. 4. 2024

Čtvrtek od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze