volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 24. 11. 2018

Vyhráli jsme dramatickou bitvu proti Dukle

Úplně nabitá Sportovní hala viděla krásnou volejbalovou bitvu. První dva sety rozhodovaly dramatické koncovky, až ten třetí skončil jiným než dvoubodovým rozdílem. Dukla výborně bránila a obrátila vývoj utkání ve svůj prospěch. Do čtvrtého setu nastoupili Jihočeši s obměněnou sestavou, Křesťan vystřídal Šotolu a Jihostroj srovnal na 2:2. V pátém setu byl Jihostroj lepším týmem a vyhrál další domácí dramatickou bitvu.

VK Jihostroj České Budějovice – VK Dukla Liberec   3:2 (31,-28,-20,23,12)

Počet diváků: 1320

Sestavy:

Domácí:De Amo, Michálek, Todua, Šotola, Kraffer, Ondrovič, libero Kryštof. Střídali: Mach, Fila, Kupilík, Křesťan.

Hosté: Šulista, Holubec, Štokr, Grut, Veselý, Biernat, libero Kopáček. Střídali: Správka, Srb, Leikep.

Vyjádření domácí:

Radek Mach (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): „Vítězství se dneska nerodilo vůbec jednoduše. Bohužel jsme nezvládli udržet vedení v koncovce druhého setu, což nás stálo koncentraci do setu třetího. Ten jsme prohráli a pak jsme museli dohánět. Jsem rád za to, jaký jsme předvedli výkon ve čtvrtém s pátém setu. Diváci si určitě přišli na své.“

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice) „Chtěli jsme víc zlobit servisem. S příchodem Správky na hřiště se jim zlepšil příjem. Myslím si, že jsme měli vést 2:0, když jsme ztratili velké vedení v koncovce. Zápas by se asi vyvíjel jinak. Museli jsme se nakonec na vítězství hodně nadřít. Vítězství byl dílem opravdu celého manšaftu. Všech 11 hráčů moc pomohlo.“

Vyjádření hosté:
Aleš Správka (kapitán VK Dukla Liberec): „Gratuluju Budějovicím k výhře.“

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec):„Bylo to nádherné utkání pro diváky. Naprosto vyrovnané ve všech setech, se šťastným koncem pro domácí. Rozhodly maličkosti a domácí byli určitě důslednější.“

Na utkání kola se těšili diváci v Českých Budějovicích. Volejbalisté Jihostroje se s Libercem (v nové sezoně zde působí i odchovanec Jihostroje Petr Šulista) střetli loni v boji o bronzové medaile a rozhodně měli Dukle co vracet.

V prvním setu to byla přetahovaná o každý bod. Oba týmy začaly velmi soustředěně, dominovaly hlavně obrany. Jihostroj při podání Kraffera odskočil na 16:14, ale hosté znovu dotáhli. Dvě chyby v útoku domácích (Michálek, Šotola) znamenaly první setbol pro Duklu. Nakonec nervy drásající koncovku, kdy domácí odvraceli tři setboly a proměnili až svůj sedmý, získal pro sebe úspěšným blokem Jihostroj.

Velmi vyrovnaná bitva byla k vidění i ve druhém dějství. Jihostroj si vypracoval náskok 24:21, ale své šance nevyužil a ze zisku setu se tentokrát radoval hostující Liberec.

Také úvod třetího setu byl jako přes kopírák. Jihostroj měl lehce navrch, ale Dukla i díky Štokrovi a Šulistovi držela krok. V průběhu se po delší době opět na bloku představil kapitán domácích Radek Mach, který několik utkání neodehrál kvůli výronu v kotníku. Druhá půlka setu patřila hostům. Velmi dobře podávali i bránili, vedli již 23:17. Trenér Dvořák ještě zamíchal sestavou, na palubovku přišli Kupilík s Křesťanem, ale Štokr žádné drama nepřipustil.

Do čtvrtého nastoupili Jihočeši v pozměněné sestavě. Na univerzálu zůstal Křesťan a místo Kraffera na smeči naskočil zkušený Fila. Diváci ve Sportovní hale burcovali domácí hráče a hnali je za vítězstvím. Hrálo se podle stejných not: boj o každou výměnu, oba nahrávači vymýšleli, jak překvapit soupeře. Více štěstí v koncovce měl Jihostroj, setbol proměnil ranou ze středu Todua. 

V pátém setu začal Jihostroj lépe. Křesťan se blýskl tvrdými útoky, bojovník Todua blokem (6:3), ale Liberec uhrál čtyři body za sebou a drama pokračovalo. Strany se měnily za stavu 8:7 pro Jihočechy.  V báječné atmosféře nakonec větší touhu po vítězství prokázali domácí. Jihostroj vyhrál pátý set 15:12 a udržel letošní domácí neporazitelnost.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!

Fotogalerie 18. 4. 2024

FOTO: Michal Kriško fandil v kotli Jihostroje