volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 17. 12. 2018

Přijďte na zápas s Karlovarskem a podpořte sbírku Budějcké obědy dětem

Místo chleba s máslem teplý oběd pro školáky. To je hlavní cíl sbírky Budějcké obědy dětem. Peníze z této sbírky pomáhají dětem z českobudějovických školek a škol, kterým jejich rodiče aktuálně nemohou uhradit teplé obědy. Dejte si na sobotním zápase punč nebo něco dobrého na zub a „pozvěte“ tak další dítě na oběd.

I přes cenu 25 korun za jedno teplé jídlo ve školní jídelně některým dětem nejsou jejich rodiče schopni z důvodů finanční tísně obědy zajistit. Zpravidla jde o děti z neúplných rodin, kdy se jeden z rodičů nepodílí na výchově a finančním zabezpečení dítěte a vše zůstává na rodiči samoživiteli, matce či otci. Takové rodiny v nouzi vytipují pracovníci sociálně právní ochrany (OSPOD) a domluví úhradu obědů přímo na účet konkrétní školy, vybrané rodině se tak peníze do rukou vůbec nedostanou.  „Častý argument je, když dané rodiny pobírají dávky, proč by se jim měly hradit ještě obědy. Ale pokud má matka samoživitelka zaplatit bydlení, koupit dětem nějaké oblečení, průkazky na MHD nebo pomůcky do školy, na obědy už většinou finance nezbývajíA pokud mi jí v téhle oblasti pomůžeme, je šance, že nějaké peníze ušetří a koupí dětem třeba boty na zimu,“ vysvětluje manažerka projektu Šárka Kovárnová.

Spolek Dialog CB organizuje sbírku „B.O.D.“ (Budějcké obědy dětem) od listopadu 2015 ve spolupráci s oddělením sociálně právní ochrany dětí (OSPOD) českobudějovického magistrátu. K polovině roku 2018 se podařilo uhradit obědy už 83 dětem.

Doba, po kterou jsou školákům hrazeny obědy, je časově omezená. Pracovnice SPOD podporované rodiny nadále sledují a při zlepšení situace přeberou placení obědů opět rodiče. Důležitá je rychlá pomoc v aktuální tíživé situaci rodiny,“ dodává Šárka Kovárnová.

Pomoci můžete i vy! V týdnu před zápasem proti úřadujícímu mistru z Karlových Varů bude na facebooku  Jihostroje probíhat dražba originálních dresů hráčů A-týmu, ve kterých odehráli dvě extraligová utkání letošního ročníku. Všechny vybrané peníze z dražby poputují na sbírku B.O.D. K těm se přičtou i finance, které se vyberou u charitativního stánku s občerstvením. Ten najdete hned u vchodu do Sportovní haly a obsluhovat vás budou úspěšné volejbalistky z VK Madeta.

Nenechte si ujít souboj dvou volejbalových titánů, přijďte zafandit a ještě podpořit dobrou věc. 

Děkujeme! 

Více informací o sbírce najdete na www.dialogcb.cz/projekt/b-o-d/

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále