volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 22. 12. 2018

Volejbal jako řemen viděla naplněná sportovní hala

Budějovická sportovní hala zaplněná až po strop hostila dlouho očekávaný šlágr a ten diváky určitě nezklamal. Od začátku viděli napínavé výměny na obou stranách, v koncovkách však většinou byli šťastnější domácí, po zásluze vyhráli 3:1 a potvrdili tak první místo v tabulce.

VK Jihostroj České Budějovice – VK ČEZ Karlovarsko 3:1 (22, 16, -21, 15)

Počet diváků: 1590

Sestavy:

Domácí: Kraffer, Todua, De Amo, Michálek, Mach, Křesťan, libero Kryštof. Střídali: Staples, Šotola, Kupilík,
Hosté:
Hudeček, Patočka, Rejlek, Zmrhal, Beer, Van Haarlem, libero: Pfeffer. Střídali: Penrose, Vašina, Džavoronok,

Vyjádření:

Domácí:

Radek Mach (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): „Hráli jsme s výborným soupeřem a jsem rád, že jsme předvedli koncentrovaný výkon. Výhra 3:1, za tři body a ještě doma před tolika výbornými diváky je super rozloučení s rokem 2018 a přeju všem našim fanouškům hezké svátky.“

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „Krásné vyvrcholení před naplněnou halou. Myslím, že diváci viděli velmi slušný volejbal z obou stran. My jsme dobře tlačili servisem a výborně jsme bránili v poli.“

Hosté:

Ondřej Hudeček (kapitán ČEZ Karlovarsko): „Narazili jsme na Budějovice, které momentálně hrají s velkým sebevědomím, které nám teď chybí. V těch pasážích, kdy se sety lámaly, Budějovice projevily větší odvahu a to rozhodlo. Prostě byly lepší a my musíme zabrat.“

Jiří Novák (trenér ČEZ Karlovarsko): „Rozhodl asi servis domácích. Udělali podstatně míň chyb a víc tlačili. Rozhodovalo se to dost na příjmu. Celkově nám chybělo víc agresivity.“

Popis utkání:

Od prvních výměn se hrál v Budějovicích volejbal jako řemen. Lehce navrch měli Západočeši, zejména Rejlek potvrzoval své výsadní postavení mezi univerzály. Ohromnou motivaci měli především Ondřej Hudeček a Marek Beer v dresu Karlovarska, kteří právě v jihočeské metropoli volejbalově vyrostli.

Z počátku úvodního setu Budějovice tahaly za kratší konec provazu, pak se jim podařilo srovnat (15:15) a několika ráznými údery si vydřely dvoubodový náskok. Ten se jim podařilo uhájit až do konce setu, když poslední míč hosté zahráli do autu.

Trenéři Dvořák i Novák nechali na palubovce základní sestavy a druhý set začal opět ve velkém tempu. Nahrávači obou celků De Amo a Van Haarlem vymýšleli, jak nejlépe by přelstili bloky soupeře. Hrály se volejbalové šachy. Diváci byli nadšení z krásných výměn, které stále častěji úspěšně zakončoval domácí univerzál Filip Křesťan. Když přidal i body z podání, bylo o osudu druhé sady prakticky rozhodnuto. Na závěr se ještě blýsknul esem Max Staples.

Jak předchozí set skončil, tak třetí začal – Křesťan eso! Domácím všechno vycházelo, vedli už 11:8. Pak se jejich strojová hra zadřela při podání Van Haarlema a Karlovarsko rázem vedlo 15:11. Dvořák poslal na palubovku Kupilíka se Šotolou, ale zkušené karlovarské borce změna nezaskočila a koncovku třetího setu uhájili pro sebe.

Čtvrté dějství zahájili lépe hosté. Jihočeši ale navyšovali tlak, znovu bezchybně přihrávali a De Amo mohl připravovat smečařům skvělé pozice k zakončení. Diváci mohli sledovat koncert v podání hráčů Jihostroje, kteří znovu potvrdili, že z Budějovic se body často nevozí! Poslední utkání v letošním roce vyhrály České Budějovice nad Karlovarskem 3:1.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!

Fotogalerie 18. 4. 2024

FOTO: Michal Kriško fandil v kotli Jihostroje