volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 12. 1. 2019

Benátky nás v prvním zápase roku nepotrápili

Poprvé v novém roce se představili domácím divákům volejbalisté Jihostroje, na své palubovce přivítali poslední tým tabulky Benátky nad Jizerou. Favorit utkání byl jasný, Jihočeši stále drží domácí neporazitelnost a nechtěli o ni přijít ani tentokrát. Hostující Benátky se musely vyrovnat s odchodem hostujících mladíků z Liberce, jejich úloha proto byla složitá.

VK Jihostroj České Budějovice – VK Benátky nad Jizerou 3:0 (13, 18, 21)

Počet diváků: 1040

Sestavy:

Domácí: Staples, Todua, Kupilík, Michálek, Mach, Šotola, libera Kryštof, Starczewski. Střídali: Polák

Hosté: Nesvačil F., Sukuba, Gryuk, Rojas, Hudák, Celerýn, libero Ticháček. Střídali: Kratochvíl, Němeček, Teubner.

Budějovický trenér Dvořák nominoval do základní sestavy nahrávače Kupilíka, který chopil svou příležitost pevně za pačesy. Rozehrál si velmi dobře všechny útočníky, a když Jihostroj přidal i body kvalitním blokem, bylo o osudu prvního velmi rychle rozhodnuto.
Ve druhém setu tempo hry sice trochu opadlo, ale domácí volejbalisté v pohodě přidávali body na svou stranu a dál plnili roli favorita.
Nejvyrovnanější průběh mělo třetí dějství, kdy byli v úvodu hosté ve vedení. Ale tento stav dlouho nevydržel, Jihostroj brzy srovnal a držel otěže utkání pevně ve svých rukou. Poslední bod zapsal zkaženým podáním benátecký Rojas.

Ohlasy domácí:

Radek Mach (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): „Jsem rád, že jsme potvrdili roli favorita. Zápas jsme zvládli. Teď nás čeká náročných 14 dnů, takže to byla dobrá příprava.“

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „Dneska to pro nás byla trochu povinnost s posledním družstvem tabulky, myslím, že jsme se toho zhostili slušně. Nepolevili jsme v tlaku, kromě pár servisů. “

Ohlasy hosté:

Michal Sukuba (kapitán VK Benátky nad Jizerou): „Domácí hráli dobře, hráli, co potřebovali. Zatlačili nás na servisu, pak si balony ubránili. Vypracovali si náskok, který si pohodlně udrželi.

Vladimír Němeček (trenér VK Benátky nad Jizerou): „My jsme nastoupili v nové sestavě, nevěděli jsme, jak to bude vypadat. Nicméně postupem času jsme se do toho dostali. Myslím si, že v půlce zápasu jsme už byli rovnocenným soupeřem, i když Budějovice jsou doma hodně silné. “

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!

Fotogalerie 18. 4. 2024

FOTO: Michal Kriško fandil v kotli Jihostroje