volejbalový klub jihostroj české budějovice
Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Hraje svou první plnohodnotnou sezonu v A-týmu, a tedy i první play-off mezi dospělými. Nahrávač Jihostroje Matěj Emmer se s tím však pere se ctí. Byl to právě 23letý hráč, který při svých častých střídáních dokázal týmu pomoci v krizových momentech ve třetím zápase čtvrtfinále proti Karlovarsku. I díky Emmerovi Jihostroj vyhrál 3:1, celou sérii 3:0 a zajistil si postup do semifinále. Tam na něj bude čekat Kladno. Série začíná 30. dubna na hřišti soupeře.

VSTUPENKY NA SEMIFINÁLE ONLINE!

„Je to nepopsatelný zážitek, postavit se doma ve Sportovní hale před tolik lidí. Fanoušci nás dvakrát dotlačili k výhře tady v hale a jednou i ve Varech,“ děkoval po důležitém zápase divákům, kterých ve středu přišlo 2 300.

Byť by se jen podle výsledků mohlo zdát, že postup Jihostroje přes Karlovarsko byl lehký, Matěj Emmer ví, že to tak nebylo. Všechny sety v sérii byly hodně vyrovnané a Budějovičtí je dokázali vybojovat až v samotných koncovkách.

„Karlovy Vary mají opravdu kvalitní mančaft. A také si myslím, že jsme měli i trošku štěstí. Hlavně v prvním zápase to bylo hodně vidět. Přece jen soupeř měl čtyři mečboly. Ty však neproměnil, což je ale jejich minus. Kvalitu na to na hřišti měli,“ zamyslel se nahrávač, který zaskakuje za jedničku Eduarda Carísia z Brazílie.

„Ale ve Varech a tady ve třetím zápasu jsme se už jen vezli na vítězné vlně a vyšlo to,“ podotkl. Kdo by čekal, že nahrávačská dvojka bez zkušeností z play-off dostane šanci při jasně rozehraném utkání či v nenáročných situacích, ten by se spletl. Kouč Andrzej Kowal vysílal Matěje Emmera na hřiště v době, kdy šlo do tuhého. Na palubovku chodil nejčastěji s univerzálem Stijnem van Schiem.

„Určitě to z mentálního hlediska není a nebylo nic jednoduchého, ale pro mě je to první zkušenost s vyřazovacími boji. Takže jsem si hlavně pro sebe řekl, že si to chci užít, a do každého utkání jsem šel s tím, že nemám co ztratit. Ale při samotném zápasu už nemám čas přemýšlet, co je dobře a co ne. Prostě jsem do toho vlítl, jak jsem uměl,“ usmál se Emmer.

Semifinále volejbalové extraligy odstartuje na velikonoční sobotu 30. března v Kladně. V českobudějovické Sportovní hale se Jihostroj představí 2. dubna. Vstupenky klub doporučuje zakoupit co nejdříve online na www.cbsystem.cz.

„Trošku si odpočineme, je to plus. Ale tak to budou mít asi všechny týmy, které postoupily. Co je podle mě daleko důležitější, že jsme dokázali porazit tak dobrý tým, jako jsou Karlovy Vary, jen ve třech zápasech. To je krásné. To nám dodá sebevědomí, které si, doufám, přeneseme i do semifinále. Věřím, že nám to pomůže,“ zmínil nahrávač Jihostroje Matěj Emmer.

Autor: Petr Lundák / iDnes.cz

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Shrnutí zápasu 25. 4. 2024

Jihostroj v pětisetové bitvě přetlačil Lvy a slaví po pěti letech mistrovský titul!

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze