volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 22. 12. 2019

Poslední výhra v roce je naše

Ve 13. kole extraligy volejbalistů, v předvánočním čase, zavítal do Českých Budějovic 8. tým tabulky, Aero Odolena Voda. Do známého prostředí se vrátil hostující Jiří Kraffer, který v Jihostroji volejbalově vyrostl a z Českých Budějovic odešel získávat více herních zkušeností.

VK Jihostroj České Budějovice – AERO Odolena Voda 3:1 (25:21, 23:25, 25:19, 25:17)

Počet diváků: 620

Sestavy (od zóny I):

Domácí: De Amo, Michálek, Ondrovič, Křesťan, Mechkarov, Mach, libero Kryštof. Střídali: Fila,Todua, Zmrhal

Hosté: Viiber, Vanags, Taylor, Hladík, Kraffer, Gear, libero Hadrava Michael. Střídali: Vachoušek, Horák, Holčík,

Vyjádření:

Domácí:

Radek Mach(kapitán VK Jihostroj České Budějovice): „Jsem moc rád, že jsme poslední letošní zápas zvládli. My jsme tím zakončili hodně těžký měsíc, který jsme teď měli. Chtěl bych všem popřát hezký konec roku a doufám, že se zase ve zdraví všichni v novém roce potkáme.“

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „Zase těžký zápas, letos je to s každým soupeřem. Máme toho hodně v nohách, zase se to začalo projevovat. Jsem rád, že jsme bojovali. Bylo to ubojované vítězství. Žádná velká krása to asi nebyla. Výborný výkon podal na útoku Martin Mechkarov.“

Hosté:

Martin Hladík (kapitán AERO Odolena Voda): „Domácí byli dneska lepší a zaslouženě vyhráli. My jsme se snažili hrát odvážně a z toho pramenilo plno chyb. Tři body dneska zaslouženě zůstaly doma.“

Jiří Šiller (trenér AERO Odolena Voda): „Přeju všem šťastné svátky a hezké Vánoce.“


Popis utkání:

Jihostroj se pustil do svého soupeře od prvních výměn, vedl 4:0. Odolena Voda se rychle rozkoukala, vysoký nahrávač Viiber začal vyhledávat středové útočníky a hra se vyrovnala. Domácí výborně podávali a do koncovky šli s pohodlným náskokem (25:21)

Druhý set byl od začátku vyrovnaný, body přibývaly střídavě na obou stranách. De Amo i Viiber vymýšleli nové útočné signály, aby překvapili soupeřovu obranu. Hosté se dostali do vedení při Gearově podání (21:19) a trenér Dvořák reagoval oddechovým časem. Následně Michálek zasmečoval a zablokoval a bylo opět srovnáno (23:23). První setbol si ale vypracovali hosté, a také ho tvrdou ranou proměnili.

Na domácích se možná projevil náročný program (ve čtvrtek odehráli těžký duel Ligy mistrů v Itálii) a nechali si Aero znovu uniknout. Ke zteči zavelel Mečkarov, který útočil z velké výšky, přidal i dobrý servis a body v této fázi střetnutí přidávali častěji Jihočeši (19:12). Šiller poslal na palubovku nového dirigenta (Holčík), ale ani toto střídání už hostům nepomohlo a Jihostroj třetí sadu získal pro sebe.

Odolka se nevzdávala a z haly mistra chtěla urvat minimálně bod. Na síť místo Ondroviče přišel bojovník Todua, domácí přestali dělat chyby a nakročili rázně k zisku čtvrtého setu (19:14). Celé utkání zakončili hosté smečí do autu a Jihostroj se společně s diváky radoval z plného zisku tří bodů. 

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Benátky n. J. 0
2. Beskydy 0
3. Brno 0
4. Jihostroj 0
5. Karlovarsko 0
6. Kladno 0
7. Liberec 0
8. Lvi Praha 0
9. Odolena Voda 0
10. Ostrava 0
11. Příbram 0
12. Ústí nad Labem 0
13. Zlín 0
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 26. 7. 2024

Nabídka stáže v marketingovém oddělení

Aktuální zpráva 22. 7. 2024

Rozpis zápasů extraligy: Doma poprvé 28. září