volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 22. 12. 2019

Poslední výhra v roce je naše

Ve 13. kole extraligy volejbalistů, v předvánočním čase, zavítal do Českých Budějovic 8. tým tabulky, Aero Odolena Voda. Do známého prostředí se vrátil hostující Jiří Kraffer, který v Jihostroji volejbalově vyrostl a z Českých Budějovic odešel získávat více herních zkušeností.

VK Jihostroj České Budějovice – AERO Odolena Voda 3:1 (25:21, 23:25, 25:19, 25:17)

Počet diváků: 620

Sestavy (od zóny I):

Domácí: De Amo, Michálek, Ondrovič, Křesťan, Mechkarov, Mach, libero Kryštof. Střídali: Fila,Todua, Zmrhal

Hosté: Viiber, Vanags, Taylor, Hladík, Kraffer, Gear, libero Hadrava Michael. Střídali: Vachoušek, Horák, Holčík,

Vyjádření:

Domácí:

Radek Mach(kapitán VK Jihostroj České Budějovice): „Jsem moc rád, že jsme poslední letošní zápas zvládli. My jsme tím zakončili hodně těžký měsíc, který jsme teď měli. Chtěl bych všem popřát hezký konec roku a doufám, že se zase ve zdraví všichni v novém roce potkáme.“

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „Zase těžký zápas, letos je to s každým soupeřem. Máme toho hodně v nohách, zase se to začalo projevovat. Jsem rád, že jsme bojovali. Bylo to ubojované vítězství. Žádná velká krása to asi nebyla. Výborný výkon podal na útoku Martin Mechkarov.“

Hosté:

Martin Hladík (kapitán AERO Odolena Voda): „Domácí byli dneska lepší a zaslouženě vyhráli. My jsme se snažili hrát odvážně a z toho pramenilo plno chyb. Tři body dneska zaslouženě zůstaly doma.“

Jiří Šiller (trenér AERO Odolena Voda): „Přeju všem šťastné svátky a hezké Vánoce.“


Popis utkání:

Jihostroj se pustil do svého soupeře od prvních výměn, vedl 4:0. Odolena Voda se rychle rozkoukala, vysoký nahrávač Viiber začal vyhledávat středové útočníky a hra se vyrovnala. Domácí výborně podávali a do koncovky šli s pohodlným náskokem (25:21)

Druhý set byl od začátku vyrovnaný, body přibývaly střídavě na obou stranách. De Amo i Viiber vymýšleli nové útočné signály, aby překvapili soupeřovu obranu. Hosté se dostali do vedení při Gearově podání (21:19) a trenér Dvořák reagoval oddechovým časem. Následně Michálek zasmečoval a zablokoval a bylo opět srovnáno (23:23). První setbol si ale vypracovali hosté, a také ho tvrdou ranou proměnili.

Na domácích se možná projevil náročný program (ve čtvrtek odehráli těžký duel Ligy mistrů v Itálii) a nechali si Aero znovu uniknout. Ke zteči zavelel Mečkarov, který útočil z velké výšky, přidal i dobrý servis a body v této fázi střetnutí přidávali častěji Jihočeši (19:12). Šiller poslal na palubovku nového dirigenta (Holčík), ale ani toto střídání už hostům nepomohlo a Jihostroj třetí sadu získal pro sebe.

Odolka se nevzdávala a z haly mistra chtěla urvat minimálně bod. Na síť místo Ondroviče přišel bojovník Todua, domácí přestali dělat chyby a nakročili rázně k zisku čtvrtého setu (19:14). Celé utkání zakončili hosté smečí do autu a Jihostroj se společně s diváky radoval z plného zisku tří bodů. 

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále