volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 12. 2. 2020

Už zítra na Turky! Jak zápas vidí Marek Šotola?

Odveta utkání CEV Ligy mistrů proti tureckému týmu Fenerbahce Istanbul čeká náš tým už zítra, ve čtvrtek 13.2. od 17 hodin. Při prvním utkání na horké turecké půdě jsme vybojovali vítězství 3:2 a proto nám bude mít turecký tým rozhodně co vracet. Můžeme tak očekávat napínavou bitvu, u které byste rozhodně neměli chybět.

Pokladny před utkáním budou již tradičně otevřeny hodinu před zápasem. Vstup do haly bude povolen také 60 minut před prvním hvizdem rozhodčího. Vstupenky můžete i nadále kupovat online na www.cbsystem.cz

A jak celý zápas vidí univerzál Marek Šotola? 

Na italské palubovce se mu dařilo. Proti nejlepšímu volejbalovému celku světa sám uhrál 20 bodů. Výrazně tak pomohl Jihostroji k zisku setu.
Českobudějovický 20letý univerzál Marek Šotola si zatím zápasy Ligy mistrů užívá. S evropskými špičkovými kluby se budějovický celek naposledy potkal právě v italské Civitanově, kde 28. ledna Jihočeši prohráli 1:3 (-21, -19, 21, -19).

Ve čtvrtek čeká na hráče Jihostroje další mezinárodní střetnutí. Od 17 hodin začne v budějovické sportovní hale utkání s týmem Fenerbahce Istanbul. Tedy s týmem, který na úvod Ligy mistrů dokázal Jihostroj v Turecku porazit 3:2. Navíc Fenerbahce je v tabulce na posledním místě, Jihostroj by tak mohl přidat druhou výhru v Lize mistrů.

„Po tom, co jsme předvedli právě v Istanbulu, si můžeme věřit i na odvetu. Navíc hrajeme doma. Ale stejně bude favoritem zápasu právě Istanbul,“ myslí si diagonální hráč Českých Budějovic.

Oproti úvodnímu střetnutí s Fenerbahce bude mít zítra Jihostroj přece jen menší nevýhodu. Hosté se na úřadujícího mistra české extraligy daleko lépe připraví a už je tolik nepodcení. „Určitě si dají více záležet,“ zdůrazňuje Šotola.

„Cesta k vítězství by mohla vést přes servis. Pokud se nám na podání bude dařit, bude to na dobré cestě,“ předjímá Šotola, který si zatím účinkování v prestižní volejbalové soutěži pochvaluje. „Myslím, že to z naší strany není žádný velký propadák a nemáme se za co stydět. Vzhledem k tomu, že právě poslední dva zápasy hrajeme doma, tak bychom se mohli ještě zlepšit,“ podotýká mladý univerzál k dosavadním třem vyhraným setům.

Šotola musel několik zápasů v sezoně vynechat, a to kvůli natrženému stehennímu svalu. Teď už však může hrát i trénovat naplno. „Nečekal jsem, že léčba půjde tak rychle a myslel jsem si, že se na hřišti budu trápit déle. Čtyři týdny jsem si tedy dal volno a pak pomalu začal trénovat, ale teď už je to všechno v pořádku. Nic mě nelimituje, ani například ve výskocích a podobně,“ říká nejmladší člen kádru.

Tvrdí, že proti celkům v Lize mistrů se mu hraje lépe než například proti extraligovým soupeřům. „My do zápasů s Civitanovou nebo Trentinem jdeme s tím, že nemáme co ztratit a můžeme jenom překvapit. Beru to tak i ze svého pohledu, že v Lize mistrů můžu balony třeba i více osolit,“ usmívá se.

Zdroj: iDNES.CZ (článek ZDE) autor: Petr Lundák

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále