volejbalový klub jihostroj české budějovice
B-tým 2. 10. 2020

EGE v Českém poháru postoupilo a zahraje si s extraligovým týmem

Prvoligový tým Českých Budějovic uspěl v prvním kole Českého poháru na domácí půdě a ve druhém kole si zahraje proti extraligové Odolce! Úspěšní byli také kadeti, kteří na turnaji v Praze obsadili druhé místo. Sezonu rozehráli i starší žáci v krajském přeboru.

První liga mužů

Mužstvo EGE České Budějovice v sobotu hostilo první kolo Českého poháru na domácí palubovce ZŠ Oskara Nedbala. Svěřenci Vojtěcha Zacha porazili postupně Domažlice i Dobřichovice 3:1, s Plzní prohráli nejtěsnějším možným rozdílem 2:3. Na skvělých výsledcích se podíleli všichni členové soupisky EGE, s výjimkou Daniela Šulisty, který byl na utkání s prvním mužstvem.

Tabulka 1. kola Českého poháru
1. VK EGE České Budějovice – 7 bodů
2. TJ Sokol Dobřichovice – 6 bodů
3. USK Slavia Plzeň – 4 body
4. Volejbal Domažlice – 1 bod

B-tým Jihostroje ovládl čtyřčlennou tabulku a probojoval se do druhého kola poháru, kde změří síly s extraligovým týmem! Ve druhém kole EGE narazí na AERO Odolena Voda a utkání se odehraje 14. října opět na ZŠ Oskara Nedbala.

Extraliga kadetů

Kadeti odstartovali tento ročník prvním turnajem v Praze. Českobudějovičtí hráči podali sympatický výkon a skončili na velmi pěkném druhém místě za domácími Lvy Praha, kteří jediní naše borce přemohli. Zástupci Českých Budějovic porazili Rychnov nad Kněžnou 3:2, Ostravu 3:1 a Ústí nad Labem 3:0. Druhé místo je velmi dobrým startem do sezony a ukazuje na slušný potencionál tohoto týmu.

Tabulka turnaje
1. VK Lvi Praha – 11 bodů
2. VK České Budějovice – 8 bodů
3. VK SPORT Rychnov nad Kněžnou – 8 bodů
4. VK Ostrava – 3 body
5. SK Volejbal Ústí nad Labem – 0 bodů

Krajský přebor starších žáků

Na ZŠ Oskara Nedbala také proběhlo v sobotu první kolo krajského přeboru starších žáků, kde má náš klub hned trojnásobné zastoupení. A-mužstvo žáků se umístilo na prvním místě s plným počtem bodů.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Benátky n. J. 0
2. Beskydy 0
3. Brno 0
4. Jihostroj 0
5. Karlovarsko 0
6. Kladno 0
7. Liberec 0
8. Lvi Praha 0
9. Odolena Voda 0
10. Ostrava 0
11. Příbram 0
12. Ústí nad Labem 0
13. Zlín 0
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 26. 7. 2024

Nabídka stáže v marketingovém oddělení

Aktuální zpráva 22. 7. 2024

Rozpis zápasů extraligy: Doma poprvé 28. září