volejbalový klub jihostroj české budějovice
Preview 15. 1. 2021

Znovu o první místo! Přiveze Jihostroj body z Karlovarska?

Jen co si Jihostroj vydobyl zpět vedoucí pozici v tabulce, bude muset o první příčku znovu bojovat v přímém souboji. Tentokrát však budou mít Jihočeši horší pozici, jelikož budou hrát na hřišti Karlovarska, které v této sezoně doma ještě neztratilo jediný bod. Sobotní utkání odstartuje v 18 hodin a sledovat ho můžete na CzechVolley.tv.

O soupeři – VK ČEZ Karlovarsko

Jihostroj a Karlovarsko svádí tradičně skvělé bitvy o vedoucí pozice a sobotní střetnutí nebude výjimkou. Západočeský klub má v této sezoně výborné výsledky, když v patnácti zápasech prohrál jen dvakrát – v obou případech se jednalo o zaváhání proti týmům z druhé poloviny tabulky. V posledních pěti zápasech ale Karlovarsko drtí své soupeře – proti Ústí nad Labem, Brnu, Beskydům i Zlínu vyhrálo hladce 3:0, jediný set ztratilo v souboji s Ostravou.

Na Karlovarsko však teprve čeká většina těžkých zápasů proti týmům z elitní čtyřky. Zatím se utkalo pouze jednou s Libercem, na jehož palubovce dokázalo otočit utkání z 0:2 na 3:2. Proti Lvům Praha ani Jihostroji se zatím tým trenéra Jiřího Nováka nepředstavil a bude velmi zajímavé sledovat, jak si v duelech proti silným týmům povede.

Naposledy hráli Západočeši ve dvou dnech na palubovkách Zlína a Beskyd. Náročné cestování však na mančaftu Karlovarska nebylo znát – obě utkání zvládl bez ztráty setu. „Viděli jsme, že v Beskydech všichni soupeři před námi prohráli. Vlastně jediný, kdo tady vyhrál, byly Budějovice. Jsme rádi za šest bodů tady z toho dlouhého tripu po České republice,“ řekl Lukáš Vašina, který ve funkci kapitána týmu nahradil zraněného Lukáše Ticháčka.

Sestava Karlovarska z posledního zápasu:
Wilson, Keemink, Vašina, Patočka, Indra, Wiese, libero Pfeffer. Střídali: Lux, Kočka, Houda, Baláž, Fišer

Kdo oblékl dres soupeře?

Pikantní bude zápas především pro českobudějovického smečaře Marka Zmrhala, který do Jihostroje přišel v létě 2019 právě z týmu Karlovarska. V nedohrané minulé sezoně však Jihočeši v Karlových Varech nehráli, a tak ho v sobotu čeká premiéra na palubovce bývalého zaměstnavatele. Podobně je na tom univerzál Filip Rejlek, nad jehož startem v sobotním zápase ale visí otazník. Přímo rodákem z Karlových Varů je druhý nahrávač Jihostroje Ondřej Piskáček, který si však za Karlovarsko nikdy nezahrál. Trenérem Karlovarska je českobudějovickým fanouškům dobře známý Jiří Novák, který volejbalově vyrůstal právě na jihu Čech.

Vzájemné zápasy

V soutěžním utkání se týmy Jihostroje a Karlovarska utkaly naposledy 14. prosince 2019. Utkání v českobudějovické Sportovní hale měli lépe rozehrané domácí, kteří vedli 2:0, ale Západočeši dokázali výsledek otočit ve svůj prospěch a zvítězili 3:2. V posledním vzájemném utkání na půdě Karlových Varů, které se hrálo 6. října 2018, zvítězil soupeř 3:1.

Poslední výhra Jihostroje v Karlových Varech se datuje na 10. března 2018, kdy Jihočeši vybojovali výhru 3:2. V dresu Karlovarska v tomto zápase zářil právě Marek Zmrhal a Filip Rejlek.

Z tábora Jihostroje

Karlovarsko je jediný soupeř, proti kterému dosud svěřenci Reného Dvořáka nenastoupili. S ostatními týmy vedoucí čtyřky přitom mají oba zápasy odehrané. Jak s Libercem, tak se Lvy Praha má Jihostroj bilanci vzájemných zápasů vyrovnanou 1:1. Ve všech duelech zvítězil domácí tým. Právě jediné dvě porážky v sezoně utrpěli Českobudějovičtí v Liberci a Praze. V Karlových Varech půjde o další těžký test, jelikož domácí ztratili v sedmi zápasech na své palubovce pouhé dva sety.

Jihostroj navíc hraje s Karlovarskem znovu hned ve středu 27. ledna na domácí palubovce. „Karlovarsko je jedním z aspirantů na titul, takže pro umístění po základní části bude velmi důležité, jak tyto zápasy zvládneme. Liga je opět strašně vyrovnaná a výchozí pozice pro play-off bude hrát velkou roli,“ říká hlavní trenér Jihostroje. Sobotní utkání v Karlových Varech můžete sledovat tradičně na webu CzechVolley.tv.

Odkaz na online přenos!

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále