volejbalový klub jihostroj české budějovice
Zajímavosti 17. 2. 2021

Jak se hráčům Jihostroje dařilo ve statistikách?

O víkendu bylo odehráno poslední kolo základní části UNIQA extraligy. Můžeme tedy hodnotit, kterým hráčům se nejvíce dařilo v jednotlivých herních činnostech. Kdo byl nejvíce vytížený? Kdo nejlépe přijímal a blokoval? Přinášíme souhrn nejzajímavějších čísel.

Nejvíce odehraných setů

Tady k překvapení samozřejmě nedojde. Stálice na postu libera Martin Kryštof byl týmu k dispozici ve všech zápasech a absolvoval kompletní porci 79 setů, které Jihostroj v základní části odehrál. To samé se dá říci o nahrávači Miguelu de Amovi, jehož jen zřídkakdy zastoupil Ondřej Piskáček. Všechny sety v sezoně odehrál také smečař Petr Michálek, na vytíženost si nemohou stěžovat ani Casey Schouten a Filip Stoilovič.


Nejvíce es

O Miguelu de Amovi je známo, že je velice úspěšný na podání, což dokazuje i statistika es. S dvaatřiceti esy je sedmý nejlepší hráč extraligy a v týmu Jihostroje dominuje. Soupeřům dělají problémy také prudká podání Caseyho Schoutena, který je s 24 esy druhý nejlepší a v celé lize mu patří patnácté místo. Peter Ondrovič, který má rovněž kvalitní servis, zaznamenal třináct es – stejně jako Filip Stoilovič a Petr Michálek.


Nejvíce bodující hráč

Zde pochopitelně vládnou univerzálové. Vzhledem k vysoké vytíženosti nejvíce bodoval Kanaďan Schouten – celkem 253krát v 70 setech, což dělá průměr 3,61 bodu na set. Druhý je další univerzál Filip Rejlek, u kterého statistiku zkresluje fakt, že v některých setech hrál jen krátce. Mezi dva smečaře Petra Michálka a Filipa Stoiloviče se vklínil ještě šikovný blokař Radek Mach.


Nejlépe přijímající hráč

Na příjmu Jihostroj v základní části kraloval UNIQA extralize. Děkovat za to může Filipu Stoilovičovi a Martinu Kryštofovi, kteří byli na příjmu excelentní. Pokud bychom započítali pouze hráče, kteří přijímali alespoň padesátkrát, patří Stoilovičovi třetí a Kryštofovi šestá příčka v celé lize. Smečaři Marek Zmrhal a Petr Michálek měli úspěšnost lehce přes 30 procent.


Nejlépe blokující hráč

Z blokařů se v základní části nejvíce dařilo Radku Machovi, který patřil k nejlepším i v kontextu celé extraligy. Ani ostatní blokaři nezůstávali pozadu – velice úspěšný byl Peter Ondrovič a Josef Polák i Valerij Todua se také vešli mezi patnáct nejlépe blokujících hráčů extraligy. Ze smečařů byl na bloku nejúspěšnější Petr Michálek.


CELÁ EXTRALIGA



Nejlepší úspěšnost na útoku – univerzál

V úspěšnosti útoku nenajdete v lize lepšího univerzála, než je aktuální kapitán Jihostroje Filip Rejlek. Hned 127 z jeho 242 útoků skončilo bodem, celkem tedy 52 procent. Velmi dobrou úspěšnost blížící se 50 procentům má také Casey Schouten, který se mezi ligovými univerzály dělí o třetí pozici.


Nejlepší blokař

Mezi blokaři má Jihostroj také velmi silné zastoupení. Na suverénního Šimona Krajčoviče z Liberce dohlíží Aleksandar Nedeljkovič ze Lvů Praha a také Radek Mach, který má průměr 0,81 bloku za jeden set. O čtvrté místo se s Matthewem Augustem z Beskyd dělí Peter Ondrovič.


Nejvíce bodující blokař

V průměru dosažených bodů za jeden set je pořadí mezi blokaři na prvních třech místech stejné. Vládne liberecký Krajčovič doprovázený Nedeljkovičem. Nutno vyzvihnout perfektní výkonnost Radka Macha, který drží s nejlepšími blokaři ligy krok, přestože oba jsou o více než deset let mladší.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 24. 4. 2024

Čtvrtek od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze