volejbalový klub jihostroj české budějovice
Mládež 11. 4. 2021

Situace se zlepšuje, přípravy na Volejbalové léto pokračují

Klub tradičně pořádá letní kempy s názvem Volejbalové léto. V červenci proběhne již 12. ročník této úspěšné akce. „Reagujeme na to, že by se děti postupně měly vracet do škol. Už teď máme velké množství přihlášek, ale pár míst ještě zbývá. Kapacita je omezena, kdo má zájem, měl by si pospíšit,“ vyzývá hlavní organizátor kempů Tomáš Skolka.

V loňském roce bylo Volejbalové léto bylo kvůli pandemii koronaviru v ohrožení. Došlo dokonce k pozastavení příprav. „Nakonec to ale byl jeden z nejvydařenějších ročníků,“ pochvaluje si Skolka, který už chystá Volejbalové léto 2021. Letošní se bude jednat již o dvanáctý ročník. Za tuto dobu se kempů zúčastnilo kolem 2000 dětí. „Prošla jimi řada reprezentantů a dokonce i medailistů z mezinárodních soutěží. Nechceme kempy dělat pro kvanta dětí, zakládáme si na kvalitě. Snažíme se o propojení odborné a zábavné linie,“ říká Tomáš Skolka.

Na kempy se každoročně hlásí velké množství dětí. „V minulém roce už dokonce kapacita nestačila. Hlásili se nám další zájemci, ale už jsme bohužel neměli místa,“ upozorňuje asistent trenéra seniorského A-týmu. Situace ohledně epidemie koronaviru se zlepšuje a vypadá to, že děti budou moct brzy sportovat venku. Z toho máme samozřejmě radost. Přípravy na Volejbalové léto pokračují a my se moc těšíme na všechny zájemce,“ říká Tomáš Skolka. V případě, že bude akce z důvodu epidemiologické situace zrušena, budou všem peníze v plné výši vráceny.

V minulém ročníku se dětem věnovala česká reprezentantka Andrea Kossányová a také spousta současných či bývalých hráčů Jihostroje – Radek Mach, Marek Zmrhal, Petr Michálek, Ondřej Piskáček, Petr Šulista, Dan Šulista. Kromě samotných tréninků mají kempy přidanou hodnotu právě v navazování kontaktů s hráči, kteří dětem mohou předat cenné zkušenosti. „V minulém roce byl na kempu například Filip Humler, který vyprávěl dětem o studiu v zahraničí. Na dětech je vidět, že si tyto debaty užívají, dozvědí se zajímavé věci,“ popisuje Skolka.

Pro Volejbalové léto 2021 chystají organizátoři zajímavý program s reprezentanty a finalisty extraligy. Nově budou moct účastníci akce nahlédnout do zákulisí A-týmu Jihostroje. „Ukážeme dětem, jak to chodí v extraligovém klubu. Přípravou na zápas je provede statistik A-týmu Adam Šimonek,“ říká hlavní organizátor akce. Čekání na Volejbalové léto si děti mohou zkrátit sledováním finále extraligy, v němž o mistrovský titul bojuje Jihostroj a Karlovarsko. Sledujte zápasy a fanděte nám u televize,“ vzkazuje Tomáš Skolka.

Všechny informace pro zájemce o Volejbalové léto najdete ZDE!

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!

Fotogalerie 18. 4. 2024

FOTO: Michal Kriško fandil v kotli Jihostroje