volejbalový klub jihostroj české budějovice
Videoohlasy 17. 4. 2021

VIDEO: Pátý zápas bude padesát na padesát, myslí si Michálek

Jihostroj srovnal stav finálové série proti Karlovarsku na 2:2. A tak zatímco čtvrtfinále i semifinále odehrál Jihostroj na nemenší počet zápasů, finálovou sérii UNIQA extraligy rozhodne až pátý duel. S náročnou zápasovou porcí se hráči perou statečně. „Když vás ovládají emoce a celý tým šlape, tak na únavu nemyslíte,“ svěřuje se Petr Michálek.

Smečař Jihostroje byl důležitou postavou čtvrtého finálového klání. Vůbec poprvé ve finálové sérii se nestal nejvíce bodujícím hráčem zápasu žádný z univerzálů, ale právě Petr Michálek, který zaznamenal 20 bodů. Dominantní byl především ve čtvrtém setu, kdy Jihostroji pomohl sedmi body. „Přiznávám, že od třetího setu už jsem byl úplně vyčerpaný. Ale když vás ovládají emoce a celý tým šlape, tak na únavu nemyslíte,“ říká Michálek.

Velkým tématem zápasu byla chyba sudího z koncovky druhého setu. Za stavu 24:23 dopadl balon na polovinu Karlovarska a Jihostroj už slavil průběžné vedení 2:0 na sety. Jenže hosté si úspěšně vzali challenge, protože rozhodčí zbrkle pískl o chvíli dříve, než míč skončil na palubovce, a tak se výměna opakovala. Sadu nakonec vyhrálo Karlovarsko. „V celém druhém setu se rozhodčí upískl myslím čtyřikrát. Hodně nás to rozhodilo. My jako hráči bychom to sice asi neměli řešit, ale myslím si, že i tak to v každém něco zanechá,“ přiznává Petr Michálek.

Chyba rozhodčího mohla přinést zlomový moment zápasu, ale Jihostroj křivda nepoložila. Zvítězil ve třetím i čtvrtém setu a celkově vyhrál 3:1. Kdyby rozhodčí nechvátal, mohli jsme vyhrát ve třech setech,“ usmíval se po zápase šťastný trenér Dvořák. Chyba rozhodčího poznamenala zápas, protože hráči v sobě měli křivdu a s každým lehce sporným balonem se obraceli na rozhodčího. Musel jsem je neustále uklidňovat. Půl setu nám trvalo, než jsme se zase uklidnili,“ vysvětluje kouč Jihostroje.

Stejně jako po třetím zápase v Karlových Varech je s výkonem svého týmu spokojený. „Zápas byl opět na vysoké úrovni a my jsme hráli výborně. Mančaft hraje kolektivně. Každý hráč, který přijde na hřiště, přispěje k úspěchu,“ pochvaluje si René Dvořák, který pochválil blokaře Petera Ondroviče. „Odehrál dobrý zápas, perfektně blokoval a k tomu přidal útok. Protočili jsme oba univerzály Rejlka a Schoutena. Oba hráli slušně, chtěl jsem Filipovi trochu ulevit a Casey se chytil, tak už na palubovce zůstal. Ale opravdu to není o jednom hráči, výhra je dílem celého mužstva,“ říká.

Jihostroj se již plně soustředí na pondělní finálovou bitvu, která rozhodne o držiteli titulu. „Doteď byly Vary trochu nervózní, protože jsme je tlačili. Myslím si ale, že teď už bude mít každý v hlavě, že je před námi poslední zápas, a nervozita opadne. Věřím, že to bude opět kvalitní zápas z obou stran. Teď už to bude vabank. Padesát na padesát. Kdo se zrovna lépe vyspí, ten vyhraje,“ myslí si smečař Petr Michálek, který s Jihostrojem vyhrál mistrovský titul již šestkrát.

René Dvořák je rád, že se Jihostroji povedlo srovnat sérii proti těžkému soupeři z 0:2 na 2:2. „Je hezký pocit, že si to s Karlovarskem můžeme rozdat v posledním utkání o titul. Pro diváky, kteří tady bohužel nemohou být, je fajn, že se mohou koukat alespoň u televizí na pět zápasů velmi kvalitního sportu. Máme dva dny na regeneraci a v pondělí se rozhodne,“ říká hlavní trenér Českých Budějovic. Pondělní utkání z Karlových Varů bude vysílat ČT sport opět od 20:15.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále