volejbalový klub jihostroj české budějovice
Videoohlasy 26. 8. 2021

VIDEO: Kluci bojovali, jsem spokojený, říká Dvořák po remíze 2:2 v Praze

První přípravné utkání odehrál Jihostroj na palubovce Lvů Praha s Valerijem Toduou v sestavě. Jelikož se pro oba týmy jednalo o první zápas, hra byla modelovaná a míč do hry v některých momentech uváděli trenéři. Mužstva si vítězství v jednotlivých setech rozdělila rovnocenně – 2:2.

Na výsledku utkání však příliš nezáleželo. „Skóre neřeším, dva sety se hrálo vyloženě tréninkově. Šlo o to, aby si zahráli všichni a abychom se při hře dostávali do situací, které potřebujeme trénovat,“ vysvětluje kouč Jihostroje René Dvořák, který byl spokojený s tím, jak jeho svěřenci k utkání přistoupili. „Máme hodně naposilováno, volejbalu jsme se zatím moc nevěnovali. Takže to bylo spíše o bojovnosti. To je hlavní aspekt, který si ze zápasu odnáším,“ usmívá se Dvořák.

Trenéři zkoušeli během utkání v Praze různé herní varianty, dva sety se hrály dokonce až do čtyřiceti bodů. „V přípravě jde o to, aby si spolu sedli hráči, kteří spolu ještě nehráli. Byl to první zápas, všichni se musí znovu dostat do zápasové praxe a sehrát se,“ říká René Dvořák, kterému se zamlouval výkon nové posily Michala Kriška. „Šel do zápasu až od třetího setu, což není úplně jednoduché. Zhostil se toho výborně, byl ve spoustě těžkých situací, které zvládl bravurně. Potěšil mě svým výkonem. Všichni ale hráli na úrovni, kterou jsem očekával,“ dodává.

Michal Kriško byl při své obnovené premiéře za Jihostroj ve své kůži. Pomohl mu i dres Filipa Rejlka s jeho oblíbenou osmnáctkou na zádech, v němž do utkání nastoupil. „S Fílou jsem hrál, takže pro mě bylo zajímavé obléct jeho loňský dres. Na dálku mu děkuju,“ směje se dvaatřicetiletý univerzál, který zaujal nebezpečnými útoky. „My jsme zatím v hale s míčem trénovali jen párkrát, takže to bylo ještě takové syrové. Možná tam bylo trochu víc chyb, ale jinak si myslím, že to bylo dobré,“ pochvaluje si.

Kriškovi se dařilo v souhře s nahrávačem Ondřejem Piskáčkem. „S Ondrou mě to bavilo. Zahráli jsme si spolu dva sety, uvidíme, jak to půjde dál. Pro mě je hlavní, že mě nic nebolí,“ hlásí. Přípravu s Jihostrojem si zatím pochvaluje. „Hodně posilujeme, trénujeme fyzičku a čím dál víc teď budeme trénovat v hale. Oproti přípravě v Liberci je jeden výrazný rozdíl – tady se netrénuje na kole, za což jsem osobně rád. Baví mě i spolupráce s kondičním trenérem,“ říká Michal Kriško.

1. přípravné utkání: Lvi Praha – Jihostroj České Budějovice 2:2 (33:40, 25:19, 40:26, 20:25)

Sestava Jihostroje: de Amo, Mach, Stoilovič, Michálek, Schouten, libero Kryštof, Piskáček, Kriško, Šulista, Janů, Velát

První domácí přípravné utkání čeká Jihostroj už v úterý 31. srpna od 16 hodin, kdy do českobudějovické Sportovní haly dorazí Kladno. Všichni fanoušci jsou na zápas srdečně zváni! Vstup bude zdarma, je však třeba splnit podmínky vstupu na utkání.

Trenéři se během přípravných utkání musí obejít bez trojice reprezentantů – Josef Polák, Oliver Sedláček a Martin Licek, kteří se chystají s národním týmem na nadcházející Mistrovství Evropy v Ostravě.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Shrnutí zápasu 25. 4. 2024

Jihostroj v pětisetové bitvě přetlačil Lvy a slaví po pěti letech mistrovský titul!

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze