volejbalový klub jihostroj české budějovice
Videoohlasy 1. 9. 2021

VIDEO: Bylo příjemné hrát zase před fanoušky, pochvaluje si Piskáček

Druhé přípravné utkání odehrál Jihostroj na domácí palubovce s Kladnem. Opět se jednalo o modelový zápas na čtyři sety, z nichž na konci tří mohli slavit vítězství fanoušci Českých Budějovic. Těch na tréninkové utkání dorazilo 150!

V prvním a třetím setu se hrálo do třiceti a míč uváděli do hry trenéři obou mužstev. Hned první sadu vyhrálo Kladno, v dalších třech setech byl už ale úspěšnější Jihostroj, který zvítězil 3:1. „Jsem rád, že jsme vyhráli. Pořád jsme ve fázi souhry, takže ladíme nuance, ale myslím, že to má vzestupnou tendenci. Zatím pořád hrajeme modelovaně, kdy trenéři dohazují míče. V této části přípravy je to efektivnější, než kdybychom hráli klasický zápas,“ vysvětluje Ondřej Piskáček.

Trenér René Dvořák nepřikládá výsledkům z přípravy zvláštní význam, výhra ho však potěšila. „Je to sice příprava, ale není to tak, že by mi na skóre nezáleželo. Nemělo by se prohrát, a už vůbec ne doma,“ ví zkušený kouč. Jeho svěřenci jsou momentálně ve fázi fyzicky náročných tréninků. „Některé věci bychom za normálních okolností zahráli podstatně rychleji a ve větší dynamice. Když je dlouhá výměna, tak je vidět, že kluci za sebou tahají nohy,“ uvědomuje si Dvořák.

Nahrávač Piskáček dostává v přípravných zápasech rovnocenný prostor jako Španěl Miguel Ángel de Amo a v obou přípravných zápasech předvedl dobrou souhru s univerzálem Michalem Kriškem. „Tenhle zápas i minulý v Praze jsem hrál jenom s Krišim. Myslím, že jsme si sedli dobře. Casey (Schouten) měl drobné zranění, takže jsem s ním ještě nehrál, ale z minulé sezony vím, že naše souhra funguje,“ říká dvaadvacetiletý volejbalista.

Jihostroj potěšila slušná návštěva ve Sportovní hale, kterou navštívilo na tréninkový zápas 150 fanoušků. Diváci si kromě volejbalu mohli prohlédnout také novou LED obrazovku, která byla poprvé v provozu. „Bylo to nezvyklé. Po sezoně bez diváků bylo moc příjemné zase hrát před nimi. Byl jsem překvapený, kolik jich dorazilo. Vytvořili nám pěknou atmosféru,“ pochvaluje si Ondřej Piskáček. „Jsme rádi, že jsme konečně mohli přivítat fanoušky a užít si atmosféru. Ta byla sice trochu ovlivněná tím, že šlo o modelovaný zápas, ale bylo znát, že lidi přišli. Jsem za to moc rád,“ vzkazuje René Dvořák.

Třetí přípravný zápas čeká Jihostroj už v pátek. Do Sportovní haly tentokrát dorazí Příbram. Utkání začíná v 16 hodin, vstup je opět zdarma. Fanoušci však musí splňovat podmínky vstupu na utkání.

2. přípravné utkání: Jihostroj České Budějovice – Kladno 3:1 (23:30, 25:19, 30:26, 25:23)

Sestava Jihostroje: de Amo, Mach, Stoilovič, Michálek, Kriško, libero Kryštof, Piskáček, Šulista, Janů, Velát

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Shrnutí zápasu 23. 4. 2024

Jihostroj sahal po titulu, ale nezvládl tie-break. Série pokračuje ve čtvrtek doma

Aktuální zpráva 22. 4. 2024

Informace k výjezdu a vstupenkám do Prahy