volejbalový klub jihostroj české budějovice
Videoohlasy 18. 10. 2021

VIDEO: Rozhodl náš zlepšený servis od druhého setu, říká Licek

Jihostroj zatím před svými fanoušky válí. Druhý domácí zápas, druhé jednoznačné vítězství 3:0. Soupeř z Ostravy vydržel držet krok pouze do koncovky prvního setu. „Od druhého setu jsme podávali tak, jak bychom v domácím zápase měli,“ pochvaluje si Martin Licek.

Českobudějovickému mužstvu se v prvním setu na podání příliš nedařilo, a Ostrava tak vzdorovala až do koncovky prvního setu. „Hodně jsme kazili servis,“ přiznal po zápase smečař Licek. „První set jsme nebyli schopní ohrozit Ostravu servisem. Soupeř si dobře přihrál a my jsme se těžko bránili. Díky výhře v prvním setu jsme se uklidnili,“ ví trenér René Dvořák.

Od druhého setu začal Jihostroj na palubovce výrazně dominovat. „Zlepšili jsme servis a podávali jsme tak, jak bychom v domácím zápase měli. Ostrava to pak měla těžké,“ hodnotí Licek. Výkon svých svěřenců od druhého setu si pochvaloval také kouč Dvořák. „Od druhého setu už jsme ale prolomili příjem Ostravy, a to byl klíč. Náš výkon byl od té doby takový, jaký bych si představoval. Byly tam velmi dobré momenty v poli. Hlavně jsme dobře komunikovali, což je věc, kterou od hráčů chci.“

Martin Licek posílil českobudějovický tým před sezonou. Už od počátku sezony má však důvěru trenérského týmu. Jako jediný smečař zatím startoval od začátku ve všech třech duelech. „Jsme tady tři noví hráči, takže se tu postupně zabydlujeme. Nejdůležitější je komunikace s nahrávačem a všemi ostatními hráči, abychom si vyhověli,“ uvědomuje si účastník nedávného Mistrovství Evropy v Ostravě.

Další letní posila Jihostroje Oliver Sedláček se naopak do hry nedostal. A to přesto, že proti svému bývalému klubu z Ostravy by měl speciální motivaci. „Mám vizi pravidelně střídat středové hráče. Oliver odehrál zápas v Karlových Varech a teď byli na řadě Radek Mach s Pepou Polákem. Nic více v tom nebylo. Oliver si zahraje zase příští zápas,“ zdůvodňuje hlavní trenér René Dvořák.

Jihostroj čeká další duel v sobotu 23. října na palubovce Příbrami (19:00), která v posledním kole vyhrála na hřišti Karlovarska. Velkou událostí pak bude další domácí utkání v českobudějovické Sportovní hale, které se odehraje 30. října proti Kladnu (17:00, ČT sport). V rámci oslav 100 let volejbalu bude nachystán bohatý doprovodný program.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 19. 4. 2024

Sobota od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!