volejbalový klub jihostroj české budějovice
Preview 12. 11. 2021

V sobotu Jihostroj přivítá ve Sportovní hale Brno

České Budějovice jsou na prvním místě tabulky, extraliga je však stále na začátku a pozici je nutné potvrzovat v každém utkání. Přijďte Jihostroj podpořit v další bitvě proti Brnu, která se chystá ve Sportovní hale na sobotu od 18 hodin!

Podmínky vstupu na utkání

Diváci musí u vstupu do Sportovní haly splnit jednu z následujících podmínek (výjimku mají děti mladší 12 let):

  • potvrzení o absolvování RT-PCR s negativním výsledkem ne starší než 72 hodin
  • potvrzení o absolvování antigenního vyšetření s negativním výsledkem ne starší než 24 hodin
  • potvrzení o očkování proti nemoci covid-19, přičemž od jeho dokončení uběhlo nejméně 14 dnů
  • potvrzení o prodělání nemoci covid-19 ve lhůtě 180 dnů

V prostorách haly musí mít diváci nasazený respirátor FFP2/KN95 po celou dobu akce.

Děkujeme všem fanouškům za respektování těchto pravidel.

O soupeři: Volejbal Brno

Brněnští volejbalisté v minulé sezoně vypadli už v předkole play-off, do této sezony však vstoupili skvěle. Hned v prvním kole překvapili vítězstvím 3:0 na půdě Lvů Praha, následně si doma poradili se Zlínem (3:1) a vyhráli v Beskydech (3:1). Pak přišlo zaváhání v podobě domácí porážky s Ústím nad Labem (1:3), na kterou ale navázalo Brno výhrou proti Ostravě (3:1).

V tu chvíli atakoval brněnský klub nejvyšší příčky v extralize, ze kterých ale sestoupil v posledních dvou kolech. Svěřenci Ondřeje Marka nakonec vydřeli na palubovce Kladna alespoň bod za porážku 2:3. V posledním zápase měli v Příbrami po prvním setu dobře nakročeno, ale nakonec podlehli 1:3. Po sedmi zápasech má Brno třináct bodů a sesunulo se na pátou příčku tabulky.

Sestava Brna z posledního utkání:
Hrazdira, Domingues, Drahoňovský, Zmrhal, Klajmon, Truong, libero Lžičař, Špelda. Střídali: Janečka, Toman, Fitz, Kočvara

Návrat Zmrhala na českobudějovickou palubovku

Speciální utkání bude pro brněnského smečaře Marka Zmrhala, který ještě v minulé sezoně působil v Jihostroji. Velký dříč a oblíbenec fanoušků se v létě vrátil do klubu, ve kterém s profesionálním volejbalem začínal. Pro Brno je klíčovou postavou a aktuálně je nejvíce bodující hráč celé extraligy se 144 body.

V Českých Budějovicích bude mít velkou motivaci uspět. „Na zápas se moc těším! Sice budu soupeř a chci Jihostroj porazit, ale zároveň cítím, že se vracím na místo, kde to mám opravdu rád,“ prozradil před sobotním zápasem.

Vzájemné zápasy

V minulé sezoně byly oba vzájemné duely jednoznačně v režii Jihostroje. První zápas na českobudějovické palubovce vyhráli domácí 3:0 a Brno se ani jednou nedostalo na dvacet bodů za set. Druhým zápasem bylo poslední kolo základní části a Jihostroj vyhrál na hřišti soupeře opět 3:0. Naposledy vyhrálo Brno na jihu Čech 18. ledna 2020, kdy porazilo Jihostroj ve Sportovní hale 3:2.

Z tábora Jihostroje

České Budějovice jsou v čele extraligy, a to mají odehraný o zápas méně než ostatní konkurenti. Tabulka je však zatím velmi vyrovnaná a jakékoliv zaváhání může znamenat sešup dolů. Českobudějovičtí prochází aktuálním ročníkem suverénně. Když nepočítáme porážku z tie-breaku proti úhlavnímu konkurentovi z Karlových Varů, ztratil Jihostroj jediný set v posledním domácím zápase s Kladnem. Zbývající čtyři zápasy se vždy radoval z vítězství 3:0.

Jihočeši se mohou opřít o vyrovnanou soupisku. Například oba univerzálové Jihostroje jsou aktuálně nejúspěšnějšími dvěma hráči v extralize, co se týče úspěšnosti na útoku. Trenéři zatím Caseyho Schoutena a Michala Kriška pravidelně střídají, nyní by měl být na řadě druhý jmenovaný. Pikantní bude zápas pro Martina Licka, který v létě přišel právě z Brna. Není však jisté, jestli si premiéru proti bývalému týmu odbude už v sobotu.

Komentovaný online přenos

Pokud nemůžete dorazit podpořit Jihostroj do Sportovní haly osobně, sledujte zápas v komentovaném přenosu na klubovém YouTube kanálu nebo na webu ČT sport a HbbTV.

Poslední možnost objednat dres s vlastním jménem a číslem

Na sobotním zápase si naposledy můžete osobně ve fanshopu objednat dres s vlastním jménem a číslem! Do 15. listopadu pak přijímáme Vaše objednávky i ve zprávách na našem Facebooku. Cena je 799 Kč. Dresy budou hotové do poloviny prosince, takže můžete získat krásný dárek pod stromeček pro své blízké.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 24. 4. 2024

Čtvrtek od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze