volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 24. 11. 2021

Na jih Čech se vrací špičkový volejbal! Jihostroj se chystá na Pohár CEV

Zápasy Ligy mistrů v sezoně 2019/20 ukázaly, že se českobudějovický volejbal může měřit s nejlepšími světovými kluby. Nyní dojde na další test v rámci prestižní evropské soutěže! 1. prosince od 17 hodin přivítá Jihostroj ve Sportovní hale ruského giganta Kuzbass Kemerovo.

Na Jihostroj se usmálo štěstí při červnovém losování Poháru CEV, když z úvodní skupiny dvaatřiceti mužstev postoupil jako jeden ze dvou týmů bez boje rovnou do šestnáctifinále. V něm dostal za soupeře celek z ruské Sibiře – Kuzbass Kemerovo. Hned na rozjezd tak proti Jihostroji bude stát jeden z nejsilnějších týmů Evropy, který každou sezonu bojuje v ruské Superlize o medailové pozice. Fanoušci se tak mohou těšit, že do Českých Budějovic opět dorazí velice atraktivní soupeř.

Do dalšího kola postupuje lepší tým z dvojzápasu. První duel se odehraje ve středu 1. prosince od 17 hodin ve Sportovní hale, odveta je na programu 9. prosince od 13 hodin našeho času v Kemerovu. „Hrát proti ruským týmům je těžká zkouška pro jakékoliv mužstvo. Kemerovo je jedním z nejlepších týmů v Evropě a pravidelně bojuje o ruský titul, který je asi nejtěžší získat ze všech evropských lig. Nemáme co ztratit. V domácím prostředí nás poženou naši skvělí fanoušci, takže pokud dostaneme soupeře pod tlak, máme šanci uspět,“ nechal se slyšet nahrávač Miguel Ángel de Amo.

Právě na své věrné příznivce se Jihostroj bude spoléhat při prvním zápase v domácím prostředí. „Věřím, že i za stávajících okolností naplníme v rámci možností Sportovní halu. Výjimečná atmosféra, kterou naši fanoušci umí vytvořit, udělá své. V Poháru CEV chceme navázat na poslední srovnávání s mezinárodními týmy v Lize mistrů, v níž jsme se dokázali měřit s nejlepšími světovými kluby,“ připomíná generální manažer Robert Mifka.

Odhodlaný je před duelem s klubem z ruské Sibiře také Casey Schouten. „Kuzbass je klub světové špičky. Nebude to snadný úkol. Ale nikdy nepodceňujte kluky v červeném,“ hlásí kanadský univerzál, který je na zápasy Poháru CEV natěšený.Uděláme maximum pro to, abychom soupeře překvapili. Loni jsme mezinárodní zápasy nehráli, o to víc se na letošní Pohár CEV těším,“ přidává své dojmy srbský smečař Filip Stoilovič.

Na utkání platí permanentky, ostatní fanoušci mohou vstupenky kupovat již nyní na webu cbsystem.cz. Podmínky vstupu na utkání se budou řídit podle nejnovějších nařízení vlády ČR. Během zápasů Poháru CEV bude pro fanoušky zakázán vstup na hrací plochu a dětský koutek nebude v provozu. S ohledem na momentální stav prosíme všechny diváky, aby respektovali protiepidemická opatření a zakrývali si dýchací cesty respirátorem. Účast fanoušků na zápasech je pro nás nesmírně důležitá.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Shrnutí zápasu 25. 4. 2024

Jihostroj v pětisetové bitvě přetlačil Lvy a slaví po pěti letech mistrovský titul!

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze