volejbalový klub jihostroj české budějovice
Ohlasy 11. 1. 2022

VIDEO: Karlovarsko nám dalo lekci. Musíme se zvednout a jít dál, ví Dvořák

V minulé sezoně vyhrál Jihostroj všechna domácí utkání v základní části. Stejný kousek v aktuálním ročníku nezopakuje. Ve Sportovní hale totiž podlehl Karlovarsku v souboji o první místo 0:3. „Celý zápas jsme tahali za kratší konec,“ přiznal trenér Dvořák.

Na ostře sledovaný zápas proti Karlovarsku dorazila do českobudějovické Sportovní haly maximální povolená kapacita 1000 diváků. Od prvních výměn se však dařilo více hostům ze západu Čech. „Vary nás přehrály servisem, který měly velmi kvalitní. My jsme tak nemohli hrát středem a museli jsme útočit do plné obrany. Bylo to vidět na tom, že jsme hlavně ze zóny čtyři měli špatnou procentuální úspěšnost útoků,“ analyzuje hlavní trenér Jihostroje Dvořák.

Českobudějovičtí byli v zápase na domácí půdě mírným favoritem. Na čele tabulky měli tříbodový náskok, ale Karlovarsko potvrdilo dosud skvělou formu na hřištích soupeřů, kde v této sezoně ještě neprohrálo. „Nám nešel servis a když už se nám podařil, tak ho Karlovarsko výborně přihrálo. Bohužel jsme celý zápas tahali za kratší konec, byly tam i chyby jednotlivců,“ hodnotí šlágr 14. kola UNIQA extraligy René Dvořák. „Karlovarsko bylo lepší na servisu a hrálo dobře středem. Řekl bych, že tím nás porazilo,“ myslí si smečař Petr Michálek.

Kouč Jihostroje během zápasu několikrát protočil sestavu, snažil se hledat různé varianty. „Ve třetím setu jsme byli zabrždění a prohrávali jsme o hodně bodů, tak jsem chtěl dodat týmu nový impulz a zkoušel různá střídání. Máme spoustu kvalitních hráčů, kteří by měli ukázat, že na to mají,“ vysvětluje Dvořák. Českým Budějovicím ale změny nepomohly a prohrály ve Sportovní hale 0:3. Skončila tak jedenáctizápasová vítězná série i domácí neporazitelnost.

Leden není oblíbený měsíc českobudějovických volejbalistů už dlouhodobě. Poslední domácí porážka Jihostroje v základní části se datuje do ledna 2020 (s Brnem 2:3). Naposledy Jihostroj prohrál doma bez zisku jediného setu v lednu 2019 (0:3 s Ostravou). V prvním zápase roku 2022 se svěřencům Reného Dvořáka nepovedl zápas o první místo v tabulce.

Situace na čele tabulky se tak vyrovnala – Jihostroj a Karlovarsko mají shodně 36 bodů. Boj o první příčku po základní části bude ještě hodně zajímavý – do konce zbývá osm utkání. „Karlovarsko nám dalo lekci, ale už je to za námi. Do dalších zápasů se musíme zvednout a jít dál. Uhrajeme co nejvíce bodů a budeme čekat, jak se situace vyvine,“ říká trenér Dvořák. „Máme stejně bodů jako Vary a to znamená, že nesmíme v dalších zápasech podcenit ani jeden set,“ uvědomuje si Petr Michálek.

Další duel čeká Jihostroj 15. ledna v Ostravě. Pokud zvítězí a Karlovarsko zaváhá na palubovce silné Příbrami, může se jihočeský klub dostat zpět do čela tabulky. Právě derby s Příbramí je nejbližším domácím zápasem Jihostroje, který se odehraje v sobotu 22. ledna od 18 hodin ve Sportovní hale!

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 24. 4. 2024

Čtvrtek od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze