volejbalový klub jihostroj české budějovice
Ohlasy 27. 1. 2022

VIDEO: Tolik nahrávek jsem asi nikdy nedostal, usmívá se Šulista

Do první čtvrtfinálové bitvy v Praze vstoupil Jihostroj sebejistě a vyhrál první dva sety. Nakonec se ale musel rvát o vítězství v tie-breaku. Pátý set vyhráli Českobudějovičtí 15:10 a udělali první krok v cestě za postupem do Final Four Českého poháru. „Ještě není nic hotové,“ uvědomuje si trenér Dvořák před úterní odvetou ve Sportovní hale.

První dva sety byly vyrovnané, v koncovce byl však vždy úspěšnější Jihostroj. „První dva sety jsme odehráli velmi slušně v obraně i na servisu. Fungovala nám i mezihra a byli jsme pečlivější,“ chválí kouč René Dvořák. Jenže ve třetí části Jihočeši ubrali na podání. „Soupeř si tím pádem mohl lépe přihrát. My jsme byli málo důrazní na útoku, Praha toho hodně počapala,“ uvědomuje si důvod obratu v zápase od třetího setu trenér Českých Budějovic.

Ze stavu 2:0 pro Jihostroj tak rázem bylo vyrovnané skóre 2:2 na sety. „Měli jsme je na lopatě, ale pak jsme bohužel začali trochu hůř přihrávat. Odešel nám servis a přihrávka, špatně jsme ztrátovali a pustili jsme soupeře do zápasu,“ myslí si Daniel Šulista, který dostal od trenérů důvěru ve čtvrtém setu. „Máme zraněného Fiča Stoiloviče, takže byl první na řadě. Podal velmi solidní výkon. Do té doby, než ho Praha načapala servisem na přihrávce, tak hrál dobře a spolehlivě. Hráči z lavičky ukázali, že nám mohou pomoct. To beru jako velké pozitivum,“ oceňuje René Dvořák.

Daniel Šulista je čtvrtým smečařem Jihostroje a do zápasu byl nasazen po dlouhé době. Hned první čtyři nahrávky však dokázal spolehlivě usadit na polovinu soupeře. „Tolik nahrávek jsem asi nikdy nedostal, takže jsem rád, že se mi dařilo. Bohužel jsem klukům moc nepomohl na přihrávce. Moc jsem si to užil a byl to pro mě super zážitek,“ říká skromně jednadvacetiletý mladík, který je rád za každou šanci v konkurenci silné smečařské sestavy Českých Budějovic.

Atraktivní utkání šlo až do pátého setu, ve kterém zvítězil Jihostroj 15:10 a celkově 3:2 na sety. „Tie-break je loterie. My jsme dali pár dobrých podání a ubránili jsme se, což bylo klíčové,“ pochvaluje si René Dvořák, který ocenil také přítomnost skupinky českobudějovických fanoušků v UNYP areně. „Byli tu už při minulém zápase v Praze. Pomohli nám, bylo je hodně slyšet a byli podstatně lepším publikem než fanoušci Prahy,“ všiml si hlavní kouč Jihostroje.

Jihostroj bude mít před úterní odvetou ve Sportovní hale (19:00) lepší pozici. René Dvořák si však zároveň uvědomuje, že nic není hotové. České Budějovice totiž musí i druhý zápas vyhrát, aby se probojovaly na závěrečný turnaj Final Four Českého poháru. „Udělali jsme dílčí krok, ale ještě musíme vyhrát jedno utkání, abychom postoupili. Půjdeme do něj opět s pokorou,“ říká českobudějovický trenér.

Fotogalerie

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 24. 4. 2024

Čtvrtek od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze